Naslovna  |  Region  |  Kraljevo  |  Privrednici u Kraljevu: Zemljotres načinio štetu od 2,8 miliona evra, od pomoći ni traga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kraljevo

18. 10. 2013. Kraljevo

Izvor: Telegraf

Privrednici u Kraljevu: Zemljotres načinio štetu od 2,8 miliona evra, od pomoći ni traga

Oko 190 firmi, čiji su objekti ili mašine oštećeni u zemljotresu koji je pogodio Kraljevo pre tri godine, danas veoma teško posluje, ali sa ogromnim dugovima. Ugašeno je sedamdesetak firmi - kaže predsednik Inicijativnog odbora privrednika Miroslav Milošević.

Štetu od zemljotresa koji je pre tri godine pogodio Kraljevo imala su 264 privredna subjekta, a procenjuje se na oko 2,8 miliona evra, rečeno je na sastanku Inicijativnog odbora privrednika u Kraljevu koji su pretrpeli štete u zemljotresu.

Predsednik Inicijativnog odbora privrednika Miroslav Milošević rekao je da je posle tri godine od zemljotresa sada potpuno jasno da od pomoći nema ništa.

- Pokušali smo da iniciramo sve institucije i odgovorne u lokalnoj i državnoj vlasti, ali odgovora nikad nije bilo. Zadnji dopis sa zahtevom za pomoć uputili smo Odeljenju za vanredne situacije u Kraljevu, koji je prosleđen Štabu za vanredne situacije koji prema našim saznanjima uopšte to nisu razmatrali – rekao je on.

 

Prema njegovim rečima, zainteresovanost za problem privrednih subjekata koji su pretrpeli štetu od zemljotresa ne postoji kod lokalne vlasti.

- Blizu 70 firmi je u ove tri godine izbrisano iz APR-a, a ostalih 190, čiji su objekti ili mašine oštećeni u zemljotresu, danas veoma teško posluje, ali sa ogromnim dugovima koji su sve više narastali u poslednje tri godine – kaže Milošević.

On je istakao da je pomoć bila potrebna u nekoliko aspekata − novcu, materijalu, ali i ostvarivanju poslovno-tehničke saradnje.

Oštećene firme, pre zemljotresa, zapošljavale su skoro hiljadu Kraljevčana, a danas je broj zaposlenih manji za najmanje trećinu radnika.


Nema komentara.

Ostavi komentar