Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lučani

06. 07. 2016. Goračići

Izvor: ObjektivNo1.

Lučani: Počela zamena stolarije u OŠ "Goračići"

Osnovna škola "Goračići" od ovog leta imaće novu stolariju. Zamena starih prozora je već počela, a sredstva je donirala humanitarna organizacija LIFE LINE CHICAGO.

Školi je donirano 10 hiljada evra. Božidar Ružičić je pre dve godine otišao na školovanje u Ameriku i igrom slučaja upoznao ženu, koja je veliki humanitarac, i jedan od glavnih članova neprofitne organizacije LIFE LINE CHICAGO - organizacija koja na našim prostorima sarađuje sa princezom Katarinom  Karađorđević.

 

Dobio je ponudu da izabere gde će, kao pomoć, uputiti veliku količinu novca. U  kratkom vremenskom periodu izabrano je da to bude Osnovna škola „Goračići“.  Fondacija je u konsultaciji sa direktorkom i porodicom Ružičić izabrala da to budu obnova i ugradnja novih prozora na školi. Za izvođača radova izabrano je preduzeće čiji je predstavnik Dejan Janjić koji je, na osnovu prethodnih radova  i komentara, najbolje odgovarao opisu ovog posla.

 

 

Velika zahvalnost se duguje Gordani Barać na pomoći u transferu novca i papirologiji. Radovi su na polovni i plan je da budu završeni do kraja jula. Takođe, moguće je očekivati i posetu princeze Katarine i princa Aleksandra Karađorđevića koji su pomogli da se sve ovo ostvari. Fondacija je takođe rada da, posle završetka trenutnih radova, nastavi saradnju i pomoć. Ovakav vid donacija  zaista bi mogao da pomogne da se ovako male opštine unaprede i da deca dobiju najbolje uslove za učenje i obrazovanje.

Nadamo da će ova saradnja doneti još velikih radova i pokazati kako i dalje postoje ljudi koji su spremni da pomognu zemlju iz koje su otišli! Porodica Ružičić će uvek biti na raspolaganju Fondaciji i princezi Katarini Karađorđević u obradi budućih projekata.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza