Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lučani

16. 11. 2012. Lučani

Izvor: sajt opštine Lučani

Lučani: Sednica gradskog veća

Opštinsko veće je na svojoj sednici usvojilo nacrt Odluke o organizaciji opštinske uprave opštine Lučani, predlog odluke o osnivanju javnog pravobranilaštva i predlog odluke o razdvajanju postojećeg javnog preduzeće na JP Direkciju za izgradnju i JP Komunalac.

Opštinska uprava Lučani će prema novoj odluci o organizaciji, umesto kroz  dsadašnjih sedam biti organizovana kroz pet odeljenja, i to: odeljenje  za skupštinske poslove i mesnu samoupravu; odeljenje za izvršne i opšte poslove; za  finansije; urbanizam i inspekcijske poslove i odeljenje za društvene delatnosti i zajedničke poslove.

Pri Opštinskoj upravi  organizovana je i nezavisna oblast rada, javno pravobranilaštvo.Oblast lokalnog ekonomskog razvoja, koja je do sada bila u okviru uprave, biće poveren Direkciji za izgradnju. Ovo javno preduzeće, koje će svoju oblast rada odvojiti od komunalnih poslova, biće kadrovski ojačano i usmereno na izradu svih vrsta projekata. Na taj način će se omogućiti racionalnija realizacija investicija na teritoriji opštine. Javno komunalno preduzeće, biće orjentisano na kvalitetnije pružanje komunalnih usluga građanima.

O svemu napred navedenom, konačnu odluku će doneti odbornici Skupštine opštine na predstojećoj sednici, zakazanoj za ponedeljak 19. novembar.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza