Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lučani

25. 03. 2020.

Izvor: ObjektivNo1.

Lučani: U toku dezinfekcija javnih površina i stambenih zgrada

Opštinsko javno komunalno preduzeće „Komunalac“ je jutros počelo intenzivnu dezinfekciju svih javnih površina u naseljenom mestu Lučani.

Naime, juče je, odmah nakon potvrde o još jednom zaraženom sugrađaninu počela priprema dezinfekcionog rastvora natrijum hipohlorita. Ovo sredstvo opština je dobila juče a nakon sedam dana od kada je izvršila porudžbinu. Stigla je količina od jedne tone koncentrovanog sredstva koje će u odnosu jedan prema deset biti razblaženo sa vodom, tako da trenutno raspolažemo sa 10 hiljada litara dezinfekcionog sredstva.

 

Predsednik opštine  je zajedno sa Štabom za vanredne situacije, odmah naložio sprovođenje dezinfekcije svih javnih objekata, javnih površina i dezinfekciju površina u zgradama, posebno  na mestima na kojima se ostvaruje najveći kontakt građana (ulazi u zgradu, prostori ispred liftova, liftovi, stepenišni rukohvati, kvake na ulaznim vratima, ulazna vrata i dr).Oko dvadeset radnika JKP „Komunalac“ je sa kantama rastvora već izvršilo obilazak stambenih zgrada i obavilo dezinfekciju u centru Lučana. Sledi, obilazak i dezinfekcija zgrada na Staroj i Novoj koloniji.

 

Dezinfekcija je izvršena i u objektima javne namene (Dom zdravlja, pošta, banke, Opštinska uprava..) Radnici javnog komunalnog preduzeća vrše i intenzivirano iznošenje smeća i dezinfekciju  kontejnera na teritoriji opštine Lučani.Za sutra je  planirana akcija dezinfekcije javnih površina u naseljenom mestu u Guči, dok će, čim to vreme dozvoli,  uslediti i dezinfekcija ulica i frekventnih putnih pravaca u najvećim naseljenim mestima opštine. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza