Naslovna  |  Region  |  Lučani  |  Grupa građana traži od države da proveri zakonitost (re)izbora Radoša Milovanovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lučani

01. 09. 2020. Lučani

Izvor: Danas

Grupa građana traži od države da proveri zakonitost (re)izbora Radoša Milovanovića

Grupa građana iz Lučana i nekoliko gradova u Srbiji zatražila je od Inspektorata rada da ispita zakonitost (re)izbora Radoša Milovanovića za direktora preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima, prenosi Danas.rs

Oni su optužili Nadzorni odbor tog državnog preduzeća, koji je polovinom jula oglasio i kasnije sproveo konkurs, da je nezakonito izabrao Milovanovića (77), pukovnika u penziji od 2003. godine, koji je na čelu fabrike od 1982. godine, a kome se sudi za nesreću u kojoj su, pre tri godine, nakon eksplozije baruta u toj fabrici, poginula dvojica radnika – Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55).

 

Konkurs je, dodaje se, bio prilagođen Milovanoviću, pa je njegov protivkandidat bio u neravnopravnom položaju.

„Nadzorni odbor je, nesavesno i suprotno zakonu, izabrao lice starosti 77 godina, koje nema pozitivan nalaz nadležnog zdravstvenog organa kojim se potvrđuje da je sposobno za obavljanje poslova za koje zasniva radni odnos“, piše u dopisu upućenim Inspektoratu rada.

U istom dopisu, koji je upućen pre mesec dana, odnosno nakon, kako se navodi, „nezakonitog“ reizbora dugogodišnjeg direktora državne fabrike u Lučanima, uticajnog i bliskog vlasti, ukazuje se na to da je „tokom njegovih dosadašnjih mandata smrtno stradao 21 radnik te fabrike“.

„Povodom smrtnih, teških, kolektivnih i lakih povreda na radu, obraćamo se sa zahtevom da izvršite poslove iz vaše nadležnosti, a povodom nezakonitosti i nepravilnosti prilikom reizbora i zaključenja ugovora o radu sa generalnim direktorom“, navodi se u dopisu Grupe građana.

Ceo tekst pročitajte na Danas.rs


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza