Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lučani

17. 10. 2020.

Izvor: Info Press

Nemačka pomaže ekonomskom osnaživanju Lučana

U okviru projekta „Direktna socio- ekonomska pomoć ugroženim porodicama i pružaocima socijalnih usluga u lokalnim zajednicama u Srbiji" koji ASB sprovodi u saradnji sa opštinom Lučani, potpisani su ugovori sa 19 porodica i Udruženjem seoskih žena Dragačeva, kojima će biti donirani plastenici i poljoprivredna oprema.

Nakon potpisivanja ugovora, a uporedo sa podelom grantova, svim korisnicima će biti održane i trenerske obuke "Osnove plasteničke proizvodnje". Očekuje se da plasteničke  jedinice  na teritoriji opštine Lučani budu  instalirane do kraja oktobra.


ASB и Nemačko ministarstvo spoljnih poslova godinama saradjuju sa lokalnim samoupravama u Srbiji, gde pomažu spcijalno ugroženim porodicama i marginalnim grupama a samo za ovaj projekat izdvojeno je oko 187.000 eura, što je duplo više nego prošle godine kada je ista akcija realizovana u Srbiji.

Cilj projekta jeste da doprinese socio-ekonomskoj inkluziji veoma ugroženih porodica i pojedinaca u Srbiji i da stvori bolje uslove za njihov život i zaposlenje.

Foto: Infopress

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza