Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lučani

02. 11. 2020.

Izvor: Nova.rs - ObjektivNo1

Sutra suđenje direktoru Namenske za pogibiju u Lučanima

Više od tri godine je prošlo od tragedije koja se dogodila u fabrici namenske industrije "Milan Blagojević" u Lučanima, kada su život izgubili Milomir Milivojević (25) i njegov kolega Milojko Ignjatović, a pravda još uvek nije zadovoljena. Za njihovu smrt okrivljeni su, generalni direktor Radoš Milovanović, rukovodilac pogona Raketna goriva - Vladimir Lončarević i Tomo Stojić - rukovodilac sektora "Bezbednost i zaštita na radu". Ročište protiv navedenih će biti sutra, 3. novembra u Osnovnom sudu u Ivanjici.

Tužbu protiv gore navedenih podneo je otac poginulog mladića Milomira, Milovan Milivojević. On je optužio nadležne da prikrivaju okolnosti pod kojima se dogodila nesreća u kojoj je stradao njegov sin i još jedan radnik.

Inače, od 2006. to je bila 15. nesreća u namenskoj industriji u Srbiji.

Milovan je svog sina Milomira poslednji put video 14. jula 2017. oko 19 sati, na pauzi tokom druge smene u fabrici u kojoj je i on radio. Pamti da je Milomir popio tri čaše soka i pojeo nekoliko napolitanki, pa otišao da završi posao. U 19.24 došlo je do nesreće u pogonu raketnih goriva. Podsetimo, jedan radnik doterao je pet buradi dvobaznog baruta za raketna goriva. Tek što su on i moj sin spustili sa kolica prvo bure, došlo je do požara. Milomir je pokušao da pobegne ali ga je po leđima sustigao plamen koji se odbio o limenu nadstrešnicu i preklopio ga preko leđa. Požar je u deliću sekunde uhvatio magacin i došlo je do eksplozije koja mu je razorila pluća. Prebačen je na VMA, gde je prebrodio opekotine, ali ne i povrede pluća. Preminuo je 19. dana, 3. avgusta. Ignjatović, koga su pronašli ugljenisanog, podlegao je ranama dva dana posle nesreće.

Ovaj slučaj od samog početka prate brojne kontroverze, a borba za pravdu porodice Milivojević nikako da bude zadovoljena. Umesto da im pomogne, direktor Radoš Milovanović psuje i vređa porodicu poginulog radnika, te je u nekoliko navrata sestri poginulog radnika rekao da je, “đubre, da će joj je*ati mater…”, a oca Milivoja je javno nazvao “ludim čovekom”.

Foto: Lucani.rs

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza