Naslovna  |  Region  |  Lučani  |  Načelnik Moravičkog okruga traži inspekcijski nadzor Doma zdravlja Lučani
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lučani

12. 12. 2020.

Izvor: Beta / N1

Načelnik Moravičkog okruga traži inspekcijski nadzor Doma zdravlja Lučani

Načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović zatražio je sprovođenje nadzora u Domu zdravlja Lučani zbog sumnje da ta ustanova u dužem vremenskom periodu ne dostavlja podatke o osobama kod kojih je testiranjem utvrđeno prisustvo koronavirusa.

Jolović je u pisanoj izjavi naveo da je Dom zdravlja Lučani, čije je sedište u Guči, jedina zdravstvena ustanova na teritoriji Moravičkog okruga koja ne sprovodi tu propisanu obavezu.

"Posledica toga je širenje virusa u najvećem procentu u odnosu na broj stanovnika u lokalnim samoupravama na teritoriji Moravičkog okruga, jer lica kod kojih je testiranjem utvrđeno prisustvo korona virusa se ne pridržavaju kućne izolacije, a njihova kontrola je izostala jer ova ustanova takvu vrstu podataka u dužem vremenskom periodu ne dostavlja Policijskoj stanici Lučani sa sedištem u Guči", naveo je Jolović.

Dodao je da sumnja da izveštaje ne dobija ni Zavod za javno zdravlje u Čačku, te da propustima odgovornog lica u Domu zdravlja u Lučanima, ni sanitarna inspekcija ne donosi rešenja i ne stavlja u kućnu izolaciju osobe koje su bile u kontaktu sa građanima kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa.

Načelnik Moravičkog okruga je zatražio od sanitarne inspekcije da sprovede inspekcijski nadzor u Domu zdravlja Lučani i preduzme zakonom propisane mere kako bi propusti bili otklonjeni.

U opštini Lučani je 30. novembra proglašena vanredna situacija zbog širenja koronavirusa.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza