Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lučani

30. 06. 2013. Beograd

Izvor: ObjektivNo1.

Sajam naoružanja kompaniji "MB namenska" iz Lučana doneo nove ugovore

Preduzeće „Milan Blagojević namenska“ iz Lučana, jedno je od brojnih srpskih kompanija koje su učestvovale na ovogodišnjem 6. Sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2013“ u Beogradu.

Na štandu kompanije iz Lučana, koji je bio veoma posećen, predstavljeni su novi proizvodi ovog  preduzeća. Kvalitet i tradicija bili su dovoljni da se na sajmu potpišu i ugovori, kao što je to urađeno sa kompanijom MDI iz Crne Gore, izvoznikom namenskih proizvoda na Filipine. 

 

Ugovor se nastavlja i sa tradicionalnim saradnicima iz Bugarske, kompanijom EMKO. U pitanju su višemilionski ugovori koji garantuju siguran posao za naredni period.

 

"Sa firmom EMKO sarađujemo već 20 godina i nikada nismo imali probleme, ni prilikom isporuke niti plaćanja", potvrdili su direktori Radoš Milovanović i Emilian Gebrev.

Među potencijalnim kupcima su i Rusi iz firme Aleksinski hemijski kombinat. Oni po prvi put žele da sa ostvare saradnju sa nekom od srpskih kompanija namenske industrije. Preduzeće MB namenska se istakla po kvalitetu proizvoda, te je zato i svrstava u potencijalne saradnike ruskog preduzeća.

 

"Već dugo se poznajemo sa firmom MB namenska I imamo u planu da sarađujemo pre svega u oblasti transfera tehnologija. Prvo što očekujemo je da nam MB namenska pomogne u modernizaciji tehnologija proizvodnje baruta. Razmenićemo I iskustva u budućnosti, jer se I mi tradicionalno bavimo proizodnjom nitroceluloze. Kupci naših proizvoda su iz Rusije, jer se veliki deo proizvoda koristi u izradi robe široke potrošnje", istakao je Vasilij Belcov, iz ruske kompanije “Aleksinski hemijski kombinat”.

 

Mladomir Sretenović, predsednik opštine Lučani, koji je posetio štand MB namenske na Sajmu u Beogradu, je istakao da je u ovom trenutku veoma bitan svaki kontakt i potencijalni ugovor. Međutim, i svaka pomoć države namenskoj industriji je dobrodošla, istakao je Sretenović.

 

U razvoj domaće odbrambene industrije u naredne tri godine biće uloženo 160 miliona evra, uz državne garancije, najavio je ministar odbrane Aleksandar Vučić. U kompaniji “MB namenska” ne očekuju mnogo od tog kolača, ali se nadaju da će ukoliko sklope ugovor sa Rusima, što se posla tiče, biti obezbeđeni na duži vremenski period.

KOMPANIJA "SLOBODA" OČEKUJE NOVE INVESTICIJE

Na 6.Sajmu naoružanja učestvovala je i kompanija  "Sloboda". Tokom nekoliko dana sajma, predstavnici čačanske Slobode imali su brojne sastanke sa poznatim kupcima, ali i potencijalnim klijentima.

 

Zoran Stefanović, direktor kompanije "Sloboda" između ostalog je istakao da očekuje nove ugovore kako bi obezbedili siguran posao za naredni period i zaposlili nove ljudi.

Govoreći o novim investicijama, koje je najavio ministar Vučić, Stefanović je istakao da u "Slobodi" očekuju deo tog kolača i da su sigurni da će ih dobiti. Sredstva će biti investirana u nove proizvode, dodao je Stefanović.

 

Kompanija „Sloboda“, koja sa svojim proizvodima učestvuje sa 22 procenta u ukupnom izvozu iz Čačka.

Nema komentara.

Ostavi komentar