Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lučani

08. 09. 2013. Lučani

Izvor: ObjektivNo1.

Planovi za razvoja turizma u Dragačevu

Turistička organizacija opštine Lučani, tokom jeseni, planira da uradi projekat turističke signalizacije na teritoriji Dragačeva, koji će biti realizovan po fazama.

Sve aktivnosti biće usmerene i na razvijanje turističke infrastrukture, što je preduslov za dalji razvoj turizma u ovoj opštini. U fokusu je kongresni turizam, kazao je Milan Raičić, direktor Turističke organizacije.

 

Raičić dodaje da za kongresni turizam, kada je reč o konferencijskim salama postoje odlični uslovi u Guči, ali da je neophodno obezbediti adekvatan hotel za smeštaj.  Rešenje bi bio hotel "Zlatna truba" koji je u stečaju, ali se nadam da ćemo uskoro prevazići i taj problem, kazao je Raičić.

Kada je reč o verskom turizmu, za koji postoji veliko interesovanje, još uvek nema konkretnih podataka o broju posetilaca, ali se očekuje da biti poznati tokom septembra. U prvom planu su manastiri Ovčarsko – kablarske klisure, kazao je Raičić.

 

Od prirodnih potencijala, Dragačevo se može pohvaliti Rćanskom pećinom, jezerom u Vučkovici, kada je reč o ribolovnom turizmu, zatim lovnim i planinarskim turizmom.

Od prirodnih potencijala, Dragačevo se može pohvaliti Rćanskom pećinom, jezerom u Vučkovici, kada je reč o ribolovnom turizmu, zatim lovnim i planinarskim turizmom.

 

U Turističkoj organizaciji kažu da su neophodna velika sredstva za realizaciju svih planova. Kako je predviđeno izvori finansiranja su pre svega budžet opštine Lučani, ministarstva kroz projekte i konkurse, kao i ostali fondovi koji daju subvencije za razvoj turizma. Jedan od vidova finansiranja jesu i donacije domaćih privrednika.

Nema komentara.

Ostavi komentar