Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lučani

16. 10. 2013. Guča

Izvor: ObjektivNo1.

Edukativni skup o manifestacionom turizmu u Guči

U Guči je proteklog vikenda održan zavrpni stručno - edukativni skup “Manifestacije u Srbiji – edukacija iz oblasti manifestacionog turizma”.

Pre Guče, skupovi su održani u Novom Bečeju,  Kovinu,  Despotovcu, na Zlatiboru i u Vršcu. Na skupu u prestonici srpske trube, učestvovalo je oko 30 eminentnih predavača iz Čačka, Arilja, Užica, Novog Sada, Beograda, Guče i drugih gradova Srbije.

Organizator projekta edukacije je Udruženje organizatora manifestacija „Turizam I Manifestacije Srbije“ iz Beograda. Skup je otvorila Milanka Cvetković, predsednica udruženja, a prisutnima su se obratili 83-godišnji Nikola Stojić, jedan od osnivača Dragačevskog Sabora trubača u Guči i Dušan Ivanović iz ekološkog društva Dragačevo.

 

Na skupu je obrađeno nekoliko tema: Podela i klasifikacija manifestacionog turizma u Srbiji, Manifestacije u funkciji promocije turističke destinacije, Primer dobre prakse – promocija manifestacije Nušićijada, Suvenir jedne manifestacije, Manifestacije kao pokretači preduzetništva u kreativnim industrijama Srbije, Uticaj medija u afirmaciji, unapređenju i prepoznatljivosti manifestacija, Kalendar manifestacija – kako ga uskladiti sa željama i potrebama organizatora.

Nova saznanja, dobijene informacije I preneta iskustva, biće od velike koristi u budućem radu, ne samo organizatorima manifestacija već I proizvođačima suvenira, hotelsko-ugostiteljskoj industriji I svima onima koji uzimaju učešće u manifestacionom turizmu Srbije, navedeno je u saopštenju za javnost.

 

Skup u Guči je završen obilaskom prestonice trube, koje po mišljenju mnogih pored nezaobilaznog Sabora, poseduje I mnoge, još nedovoljno afirmisane turističke potencijale. 

Održavanje novih skupova na ovu temu u zainteresovanim gradovima-domaćinima ostavljeno je za početak iduće godine. Ovaj projekat su podržala ministarstva za privredu i finansije.

Nema komentara.

Ostavi komentar