Naslovna  |  Region  |  Lučani  |  Opštine Lučani, Gornji Milanovac i Arilje potpisale Memorandum o saradnji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lučani

20. 02. 2014. Lučani

Izvor: ObjektivNo1.

Opštine Lučani, Gornji Milanovac i Arilje potpisale Memorandum o saradnji

Opštine Lučani, Gornji Milanovac i Arilje, potpisali su Memorandum o saradnji u okviru implementacije projekta „Naša imovina podržava naš razvoj“ u programu EXCHANGE 4.

Memorandum u Lučanima su potpisali Mladomir Sretenović, predsednik opštine Lučani, Milisav Mirković, predsednik opštine Gornji Milanovac i Zoran Todorović, predsednik opštine Arilje.

Projekat finansira Evropska unija, kojim rukovodi Delegacija Evropske unije u Srbiji, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština. 

U toku trajanja projekta, partnerske opštine će težiti ka postizanju sveukupnog cilja projekta, odnosno poboljšana konkurentnosti opština Lučani, Gornji Milanovac i Arilje kroz uspostavljanje efikasnih i odgovornih sistema upravljanja imovinom koja omogućava ekonomski razvoj i povećanje prihoda partnerskih opština.

 

Ukupna vrednost projekta iznosi 177.230,55 eura, donacijom EU što predstavlja 85,40%, a preostalih 14,6% je učešće korisnika - Opština Lučani, Gornji Milanovac i Arilje prikazano kroz lična primanja zaposlenih angažovanih na projektu. Realizacija projekta započeta je 3.februara ove godine i trajaće narednih godinu dana.

Potpisani memorandum definiše aktivnosti opština u okviru projekta i dinamiku, kao i način uplata za ove aktivnosti, koje moraju biti sprovedene u duhu međusobnog poverenja među partnerima. Strane su saglasne da će opština Lučani biti odgovorna prema DEU za uspešno sprovođenje projekta na način kako je to opisano u projektnom dokumentu, kao i o dostavljanju periodičnih izveštaja. Memorandumom se partnerske opštine obavezuju da deluju u skladu sa principima dobrog upravljanja, da doprinose ovom procesu u pogledu odgovarajućih ljudskih, tehničkih i finansijskih resursa i uspostavljanja adekvatnih tela, onako kako je predviđeno projektnim dokumentom.

 

Opština Gornji Milanovac, kao ko-aplikant na projektu, ovim projektom dobiće softver za unos podataka o popisu imovine, koji će nakon završetka projekta ostati u vlasništvu opštine. Popisaće se 21.000m  vodovodne mreže sa napomenom da se vrši odabir terena gde su rešeni imovinsko-pravni odnosi.

Gornjomilanovačka opština je do sada popunila 4.800 NEP obrazaca i predala ih Direkciji za imovinu zajedno sa izvodom iz Katastra nepokretnosti. Očekuje se da projektom budu izvršene procene popisane imovine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza