Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lučani

24. 03. 2015. Dragačevo

Izvor: ObjektivNo1.

Dragačevo: Stručno putovanje poljoprivrednika u Sloveniju

Posle uspešno realizovanih Studijskih putovanja "Savremena poljoprivreda u Austriji i Nemačkoj" i "Savremena poljoprivreda u Evropi i svetu", Ekološko društvo Dragačevo i Udruženje poljoprivrednika Dragačeva, organizuju Stručno putovanje "Selo i stočarstvo u Sloveniji", koje je planirano od 6 - 10. aprila.

Cilj organizovanja stručne posete je upoznavanje novih ljudi i organizacija, sticanje novih informacija, znanja i veština u organizaciji gajenja, selekciji, lečenju i prodaji goveda i njihovih proizvoda – mleka i mesa. Na putovanju će biti reči i o obrazovanju, savetovanju i organizovanju poljoprivrednika u udruženja i zadruge, seoskom turizmu, dopunskim delatnostima na poljoprivrednim gazdinstvima. Poljoprivrednici iz Dragačeva razgovaraće i o saradnji i mogućnostima zajedničke izrade i realizacija projekata za razvoj sela i poljoprivrede u okviru LIDER i drugih programa kod domaćih i inostranih donatora, preko Lokalnih akcionih grupa (LAG-ova), razvojnih agencija, udruženja, zadruga, poljoprivrednih gazdinstava, turističkih domaćinstava i drugih organizacija.

 

 

U turističkom delu programa predviđeno je upoznavanje Ptuja, Maribora i Gornje Radgone sa okolinom. Ovo stručno putovanje je namenjeno poljoprivrednicima, odgajivačima goveda, članovima udruženja i zemljoradničkih zadruga, stručnjacima u stočarstvu, selekciji, veterinarstvu, poljoprivredno – savetodavnim službama, gradskim i opštinskim kancelarijama za lokalno – ekonomski razvoj, razvojnim agencijama, sadašnjim i budućim vlasnicima turističkih domaćinstava i svima ostalima koji su zainteresovani za ovakvo putovanje. 

Prijave za putovanje se primaju što pre a najkasnije do 27. marta 2015. godine ili do popune mesta.


Nema komentara.

Ostavi komentar