Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lučani

10. 10. 2015. Lučani

Izvor: MO, ObjektivNo1.

Ministar Gašić posetio fabriku "MB namenska" u Lučanima

Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je preduzeće „Milan Blagojević – namenska a.d.“ u Lučanima, gde se sastao sa rukovodstvom preduzeća i nadzornim odborom.

Pre sastanka, ministar je izjavio saučešće supruzi tragično nastradalog radnika Darka Ćebića, i rekao da će biti učinjeno sve kako bi njegovoj, i porodicama ostalih povređenih radnika, bila pružena sva potrebna pomoć.

Gašić je rekao da je jedna od tema današnjeg sastanka bilo i formiranje tima koji će se baviti podizanjem nivoa bezbednosti zaposlenih radnika u svim fabrikama namenske industrije.

- Poslednji put se sličan incident u namenskoj u Lučanima dogodio 2010. godine. Videćemo šta će pokazati istraga i šta će reći istražni organi u narednom periodu, šta je tačno dovelo do nesreće, rekao je ministar Gašić.

 


On je istakao da je Sektor za vanredne situacije MUP-a prošle godine izvršio veliku kontrolu fabrike, a ove godine je izvršena revizija posle koje je konstantovano da nema nikakvih nedostataka.

Radnici su tog dana imali apsolutnu svu HTZ opremu na sebi, i tu dileme nema. To su potvrdili i generalni direktor i predsednik sindikata, rekao je ministar.

 


Gašić je, pre dolaska u Lučane, obišao povređene radnike na VMA, koji su u dobrom stanju i nisu životno ugroženi. Pozdrave koje su uputili kolegama i porodicama, Gašić je preneo tokom obilaska pogona u kome se nesreća desila, a ispred kog se susreo i sa radnicima.

Da podsetimo, u fabrici „Milan Blagojević – namenska a.d.“ Lučani, 30. septembra oko 9 časova došlo je do požara u objektu za proizvodnju baruta, na mašini za gnjetanje baruta. Tom prilikom povređena su četiri radnika, a radnik koji je bio najteže povređen preminuo je u četvrtak na VMA.

Nema komentara.

Ostavi komentar