Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

09. 07. 2016. Bolonja, Parma

Izvor: ObjektivNo1.

Italija: Čačak učesnik stručnog skupa o prirodnim nepogodama

U organizaciji Službe za hidrometeorologiju i klimu Agencije za životnu sredinu i energetiku regiona Emilija Romanja održan je stručni skup 4. i 5. jula, u okviru druge faze projekta „Najava“ koji se realizuje u sklopu Programa razmene znanja i iskustva Centralno evropske inicijative. Skupu je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Čačka, prof.dr Radoš Pavlović.

Glavni cilj ovog sastanaka koji je održan u  Bolonji i Parmi bio je započinjanje razmene znanja i iskustava između srpskih i italijanskih partnera, na nivou opština i gradova, u oblasti edukacije i informisanja stanovništva o rizicima.

 


Skupu je ispred Grada Čačka prisustvovao je zamenik gradonačelnika Čačka, prof. dr Radoš Pavlović, koji se zahvalio organizatorima skupa na pozivu i istakao da je razmena iskustava između gostiju iz Srbije i domaćina u italijanskom regionu Emilija Romanja važna za nadogradnju sistema za uzbunjivanje i rano upozorenje u Čačku, za rad sa volonterima, predstavnicima medija i edukaciju civilnog stanovništva.

Pavlović je predstavio rezultate koje je gradska uprava postigla na otklanjanju posledica poplava i radu na modernizaciji sistema za uzbunjivanje i rano obaveštavanje u vanrednim situacijama. Rad na zajedničkim projektima su ciljevi naše buduće saradnje kako bi naš sistem u vanrednim situacijama funkcionisao po uzoru na sistem u Italiji i drugim evropskim zemljama, zaključio je Pavlović na ovom stručnom skupu i dodao da će se Grad Čačak truditi da se saradnja nastavi i proširi.

 


Stručnom skupu u Italiji, su pored predstavnika Agencije za životnu sredinu i energetiku regiona Emilija Romanja, prisustvovali gradonačelnik Parme  Federiko Picaroti, predstavnici drugih gradova i opština regiona Emilija Romanja i predstavnici Civilne zaštite ovog regiona. Skup je završen usvajanjem zaključaka u vezi zajedničkog rada na smanjenju rizika od prirodnih nepogoda u Srbiji.

Nema komentara.

Ostavi komentar