Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

07. 12. 2016. Šabac

Izvor: ObjektivNo1.

Balerine čačanskog studija ‘’Adagio’’ briljirao u Šapcu

Na drugom Međunarodnom takmičenju baletskih studija, održanom 4.decembra u Šapcu u organizaciji Udruženja baletskih umetnika Srbije i Centra za igru iz Beograda, baletski studio Doma kulture Čačak ADAGIO, koji vodi nastavnica baleta Snežana Aćimović, postigao je izuzetan uspeh, osvojivši četiri prve i dve specijalne nagrade.

Čačanske balerine su se predstavile u sledećim katagorijama: koreografija PATULJCI u kategoriji deca (moderan balet) osvojila je prvo mesto, koje je pripalo i varijaciji koju je izvela Anđela Zelenović . Koreografija PERON, kategorija klasican balet (juniori) takođe je proglašena najboljom i uz to dobila je SPECIJALNU NAGRADU za najusklađeniju koreografiju prema uzrastu i najuvežbaniju koreografiju na celom takmičenju.

 

Koreografija NOVAC U RUKAMA , kategorija moderan balet (seniori) osvojila je prvo mesto i SPECIJALNU NAGRADU za najbolju koreografiju na celom takmičenju.

 

Žiri je radio u sastavu: predsednica Slavica Štrljić, sekretar Udruženja baletskih umetnika Srbije (balerina „Teatra T“ u penziji), Gabrijela Tegljaši, predsednica Udruženja baletskih umetnika Vojvodine (balerina Srpskog narodnog pozorišta u penziji) i Biljana Knežević, balerina, solista „Teatra T“.

 

 

Učestvovalo je više od 20 plesnih studija i ansambala iz Beograda, Šapca, Smedereva, Pančeva, Obrenovca, Valjeva, Čačka...

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza