Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

03. 01. 2018. Divčibare, Kosjerić

Izvor: Agencije

Ljajić: Za turističku infrastrukturu 790 miliona dinara u 2018.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će ove godine za projekte razvoja turističke infrastrukture biti opredeljeno 790 miliona dinara.

On je posetom Divčibarama krenuo u obilazak glavnih turističkih centara u Srbiji sa ciljem da, kako je rekao, čuje da li postoje konkretni projekti za poboljšanje turističke infrastrukture koje bi ministarstvo, odnosno vlada, moglo da finansira ili sufinansira.

Govoreći o Divčibarama, ministar je rekao da bi 2018. godina mogla da bude prelomna za razvoj turizma tog planinskog centra.

- Treba da iskoristimo dolazak braće Teodosić koji će izgraditi jedan veliki turistički kompleks - hotel, sportske terene, velnes i spa centar. Upravo je to nedostajalo Divčibarama i moramo da pratimo tu investiciju, pre svega kroz pomoć države u izgradnji prateće infrastrukture, ali i da bogatimo turističke sadržaje i ponudu na Divčibarama - objasnio je ministar.

 

 

On je dodao da je dogovoreno da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansira izgradnju Turistickog info centra na ovoj planini i da pomogne da Divčibare postanu celogodišnja turistička destinacija.

- Ono što Divčibare poseduju nema nijedan planinski centar, a to je prednost blizine Beograda od 118 kilometara, što se mora iskoristiti. Za to su potrebna nova ulaganja, koja uključuju i ulaganja države, pre svega u infrastrukturu - rekao je ministar.

Ljajić je napomenuo da u ovom trenutku Divčibare značajnije ne doprinose rastu turističkog prometa, ali uz Sokobanju i Palić predstavlja važan budući turistički centar u koji država želi da ulaže.

I pored relativno loše infrastrukture, ministar je podsetio da Divčibare spada u četvrti turistički planinski centar u Srbiji, posle Zlatibora, Kopaonika i Tare, a ispred Stare planine.

Nema komentara.

Ostavi komentar