Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

05. 12. 2012.

Izvor: ObjektivNo1

Arilje : Počela da radi školska kuhinja u OŠ "Stevan Čolović"

Nakon četiri godine pauze, u OŠ "Stevan Čolović" u Arilju, počela je da radi školska kuhinja.

Od 1204 učenika škole za ishranu u kuhinji prijavilo se 706 učenika što je više od očekivanja. Zbog toga smo početak nastave pomerili na 7, 15 kako bismo u prepodnevnoj smeni mogli da služenje obroka organizujemo u dve grupe, za vreme trajanja dva velika odmora, a u popodnevnoj smeni u jednoj grupi, izjavio je direktor škole Božidar Stojić. On je istakao da se posebna pažnja poklanja kvalitetu namirnica koje se nabavljaju za Školsku kuhinju, i da se peciva koja se služe , nabavljaju u pekari koja poseduje HASSAP standard kvaliteta.

Prvog dana rada Školske kuhinje, učenicima se pridružilo kompletno opštinsko rukovodstvo, koje je zbog nedostatka sredstvava uložilo dosta napora da nabavi opremu za kuhinju, kako bi mogla da počne da radi. Obraćajući se medijim predsednik opštine, Zoran Todorović, je izjavio da je Školska kuhinja posle četiri godine, napokon počela da radi. Pošto je kapacitet kuhinje 350 mesta, rukovodstvo škole je organizovalo služenje obroka u tri termina kako bi preko 700 dece moglo da se hrani. Rekao je da roditelji treba da znaju da se prethodno opštinsko rukovodstvo zadužilo kod poslovnih banaka pošto nije bilo moguće iz budžeta, ali da za četiri godine nije završilo objekat, koji do sada nije mogao biti stavljen u funkciju jer je trebalo kupiti nedostajuću opremu. Mi smo rebalansom budžeta obezbedili sredstva kako bismo opremili kuhinju, zbog čega imamo 5.000.000,00 manje sredstava za druge namene, istakao je predsedenik Todorović.

Deca su zadovoljna hranom i uslovima u objektu. Kažu da im je sada olakšano jer imaju dovoljno vremena za obrok i ne moraju kao ranije da izlaze van školskog dvorišta kako bi kupili doručak ili užinu. Dešavalo im se da zbog gužve ponekad i zakasne na čas ili ne stignu da pojedu hranu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza