Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

09. 12. 2012. Kopaonik

Izvor: Agencije

Počela zimska turistička sezona

Zimska turistička sezona zvanično je počela u našem najpoznatijem ski centru na Kopaoniku. Ako se po jutru dan poznaje bice jedna od uspešnijih jer trenutno na ovoj planini boravi oko 8 000 gostiju.

Baš kao u jeku sezone kada se traži mesto više na Kopaoniku su ovog vikenda svi kapaciteti popunjeni. Razlog su svakako promotivne cene smeštaja i ski karata, veliki hepening, ali i sneg koji na ovoj  planini pada.

Ski pas je 70 odsto niži, a smeštaj samo 59 evra za tri dana, kažu skijaši i dodaju da su staze koje rade dobro pripremljene,  da su cene sada kao i u zimskim turističkim centrima u okruženju. Zahvaljujući sistemu za osnežavanje kojim je ove godine pokriveno celo skijalište, gosti mogu da uživaju na stazama koje su dobro pripremljene.

Direktor JP "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić kaže da rade žičare Karaman greben i Pančić ekspres, a da će sa povećanjem snežnog pokrivača i broja gostiju biti puštene i ostale.  "Kapacitet žičara je 32.000 skijaša na sat. Ove godine imamo i tri nove staze na Gobelji od kojih je jedna namenjena onim koji vole  ekstremno skijanje. Celo skijalište od ove sezone pokriveno je sistemom  za vešštačko osnežavanja", kaže Ljevnaić.

U ovom turističkom centru proteklih godina se puno radilo i ulagalo. Nikola Avram, direktor MK "Resort" kaže da su uspeli da za samo četiri meseca obnove hotel "Grand" koji je stradao u požaru i završe sa renoviranjem Konaka. "Zajedno sa Skijalištem uspeli smo da od Kopaonika napravimo lidera u region kada je u pitanju zimski turizam. U ovom trenutku Slovenci su daleko iza nas", kaže Avram.

Direktor hotela "Putnik" Andrija Jeremijević kaže da su zajedničkim nastupom bez sujete,  uspeli  da Kopaonik učine reprezentativnom evropskom turističkom destinacijom. "U našem objektu u toku novogodišnjih praznika čak 90 odsto gostiju su Rusi", kaže on.

Na Kopaoniku će ove godine boraviti najviše domaćih gosti kao i oni iz zemalja u okruženju. Interesovanje je veliko. Za novogodišnje praznike i raspust svi kapaciteti su već rasprodati. Prošla sezona godina kada je ostvareno 200.000 noćenja i prodato 110.000 ski karata bila je jedna od uspešnijih. U ovom turističkom centru se nadaju da će s obzirom na ovakav početak te brojke biti premašene i neki rekordi oboreni.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza