Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

15. 12. 2012. Arilje

Izvor: ObjektivNo1

Arilje: Učešće u projektu sa RTO Zapadna Srbija

Nakon prošlogodišnjeg projekta odobrenog od tadašnjeg Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja kojim su sve članice Turističke regije Zapadna Srbija dobile table turističke signalizacije neophodne za obeležavanje turističkih lokaliteta, u toku ove godine novim projektom nastavljaju se aktivnosti u cilju povećanja konkurentnosti, vidljivosti turističke ponude i podizanja kvaliteta turističkog proizvoda zapadne Srbije .

Kao članica RTO Zapadna Srbija, Opština Arilje zajedno sa ostalim lokalnim turističkim organizacijama u partnerstvu sa regionalnom organizacijom ove godine uključena je u  projekat “Unapređenje turističke infrastrukture i suprastrukture u turističkoj regiji Zapadna Srbija“ .  Projekat je finansiran od Ministarstva finansija i privrede, sektor za turizam. Najznačajnija aktivnost projekta je uređenje biciklističkih ruta,  postavljanje turističke signalizacije  i  mobilijara (odmorišta i klupe).

Sadržaj biciklističkih putokaznih tabli obuhvata informacije o udaljenost od destinacije i  lokaliteta u km, dok planinski putokazi sadrže  naziv i dužinu staze. Uz pomoć pIaninarskih udruženja iz Prijepolja i Ivanjice kao i biciklističkog udruženja Ciklon iz Užica izabrano je najbolje rešenje tj. prioritetne staze koje spajaju više opština sa ciljem regionalnog povezivanja biciklističkim rutama.

U prvoj fazi ovog projekta urađeno je postavljanje mobilijara - klupa i odmorišta. Na teritoriji naše opštine postavljanje odmorišta i klupa urađeno je u toku prošlog vikenda. Odmorišta su postavljena na lokacijama:

  1. Grdovići (na početku teritorije opštine Arilje) i
  2. Klisura (u blizini manastira Klisura) na delu biciklističke rute Požega - Arilje - Ivanjica .

Klupe sa naslonom postavljene su na kraku biciklističke rute Arilje - Urjak i to na lokacijama: Ostrvo - Uski vir,plaža Green beach, Borovnjačka česma i plaža Urjak (krajnja tačka biciklističke rute za sada).

U narednom periodu biće postavljene  bisiklističke putokazne table na lokacijama:

  • Krak biciklističke rute Požega - Arilje : Viroštak, Grdovići, Vrane,  Arilje.
  • Krak biciklističke rute Arilje - Ivanjica :  Arilje, Stupčevići, Divljaka, Ušće Panjice.
  • Krak biciklističke rute Arilje - Urjak :   Arilje(centar), hladnjača, Pogled, Ševelj, Mali Rzav, Urjak.

Nema komentara.

Ostavi komentar