Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

10. 09. 2020.

Autor: ObjektivNo1.

Priboj prvi u Srbiji gradi gradsku toplanu na drvnu biomasu

Opština Priboj u utorak, 8.septembra izdala je građevinsku dozvolu za gradnju nove gradske toplane na biomasu. Nakon toga, sa svim učesnicima u projektu, održan je još jedan od sastanaka u nizu, na kome su sumirane dosadašnje aktivnosti i odrađene poslednje pripreme, pred početak gradnje nove toplane.

Prema planu gradnja nove toplane počinje 21. septembra, čime se krunišu višegodišnji napori da se obezbedi ova kapitalna investicije, otkrio je Saša Vasilić, zamenik predsednika opštine Priboj.

Nova gradska toplana u Priboju trebalo bi da bude izgrađena do 1. oktobra naredne godine, kada će biti stavljena u probni rad, a predaja JP „Toplana“, prema projektu, obaviće se 20.januara 2022. godine.

Podsetimo, buduća toplana biće snage od 8 MW na biomasu, a imaće i dva rezervna kotla na lož ulje, ukupne snage 15 MW.

Vrednost ove investicije je 5.250.000,00 evra. Izvođač radova je konzorcijum Južna Bačka iz Novog Sada.

Projekat izgradnje gradske toplane na biomasu podrazumeva i kompletnu rekonstrukciju toplovoda u Priboju i izgradnju novih podstanica.

Tender za rekonstrukciju toplovoda vredan 1.050.000,00 evra je završen, izvođač će biti beogradska firma „Konvar“, tender za zamenu podstanica je u toku, a vrednost posla je 754.000,00 evra. Radovi će početi u aprilu naredne godine, nakon završetka predstojeće grejne sezone.

Pored postojećih korisnika, nova toplana omogućiće priključke i drugim zainteresovanim potrošačima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza