Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

24. 09. 2020.

Autor: ObjektivNo1.

Priboj: Ukinuta vanredna situacija

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije juče je ukinuo vanrednu situaciju u opštini Priboj, koja je uvedena još 6. jula 2020. godine.

Vanredna situacija u opštini Priboj je ukinuta, ali nema opuštanja, epidemija još nije prošla, pa na snazi ostaju sve zaštitne mere Republičkog kriznog štaba za vanredne situacije i Vlade Srbije.

I dalje se apeluje na pojačanu higijenu ruku, neophodnu dezinfekciju prostora, preporučenu distancu, kao i rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata i posebno propisane mere zabrane okupljanja u zatovorenom i otvorenom prostoru, shodno naredbama i uredbama Vlade Srbije.

Na jučerašnjoj sednici Opštinskog štaba izvršena je analiza stanja na teritoriji opštine Priboj u uslovima pandemije korona virusa. Prema inforamcijama iz Doma zdravlja Priboj, stanje je pod kontrolom, može se reći i da je stabilno, u odnosu na mesec jul, jer se od 23.avgusta ne povećava broj javljanja u kovid ambulantu, pa je čak ta statistika i u blagom padu.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Priboj doneo je Rešenje o obrazovanju stručno – operativnog tima za praćenje stanja izazvanog korona virusom na teritoriji opštine Priboj, koji čine dr Vladimir Milinković, dr Predrag Terzić, dr Vladimir Ćirković, dr Adel Slatina i Mirko Tošić. Zadatak Stručno-operativnog tima je praćenje i analiza stanja izazvanog pandemijom koronavirusa na teritoriji opštine Priboj, predlaganje mera i drugi stručno - operativni poslovi vezani za zaštitu od epidemije i zdravlje ljudi.

Foto: Priboj.rs

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza