Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

07. 04. 2021.

Autor: ObjektivNo1.

Potpisana Povelja o bratimljenju Priboja i Rudog

Čelnici opština Priboj i Rudo, Lazar Rvović i Dragoljub Bogdanović potpisali su Povelju o bratimljenju i saradnji.

"Uzimajući u obzir istorijsku povezanost i neraskidive veze koje nas prepliću, obavezujemo se da ćemo predano njegovati i čuvati sve tekovine naše prošlosti i sadašnjosti, istovremeno radeći na boljoj budućnosti svih nas. Zajedničke zamisli i ideje predano ćemo sprovoditi u delo i podsticaćemo saradnju u oblastima od zajedničkog interesa, a sve na dobrobit građana opštine Priboj i opštine Rudo.", stoji u Povelji o bratimljenju.

Potpisivanjem Povelje o bratimljenju dosadašnja, a već dobra saradnja, samo je formalizovana, a rodbinske, poslovne i komšijske veze, samo će se još više produbiti - zaključak je sa skupa u Priboju.

I do sada su Pribojci i Ruđani bratski sarađivali na mnogim poljima. Voda, struja, zdravstvene, usluge, trgovina, turizam, samo su neke od zajedničkih interesa ove dve opštine, a ako je suditi po naznačenim planovima - biće ih još.

"Razgovaralo se i o konkretnim vidovima saradnje, od privrede i Slobodne zone, infrastrukture, turizma, kulture i sporta, do komunalne problematike. Saradnje može biti i na prekograničnim projektima, ali i projektima koje finansira Vlada Srbije, koji će biti od značaja za građane obe opštine, kao što je nastavak izgradnje autoputa od Požege ili rekonstrukcija pruge Beograd - Bar.", zaključio je Rvović.

Priboj je Ruđanima oduvek bio stariji brat, opština gde su išli u školu, na posao, na kulturne i sportske događaje, u trgovinu i kafane. Od danas pobratim, koji je uvek služio kao primer, koji se sledi.

"Mi smo bili pobratimi i braća i pre ovog formalnog čina. To je tako bilo i to je tako naš narod doživljavao.", kazao je Dragoljub Bogdanović, načelnik opštine Rudo. On je dodao da nas pored Lima i istorije, spajaju i projekti koje ćemo zajednički da izvodimo.

Nakon čina potpisivanja Povelje o bratimljenju pobratimi iz Rudog obišli su Regionalni inovacioni startap centar, kao i Slobodnu zonu Priboj, privredni zamajac ovog grada i ovog kraja, koja postoji već pet godina, i gde desetak stranih i domaćih investitora, zapošljava preko 500 radnika.

Foto: Priboj.rs

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza