Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

26. 05. 2013. Kosjerić

Izvor: RTS - ObjektivNo1.

Lokalni izbori u Kosjeriću

U opštini Kosjerić održavaju se lokalni izbori, a u trci za 27 odborničkih mandata učestvuju tri koalicije, tri stranke i jedna lista grupe građana. Do 14 časova glasalo 41 odsto birača.

Lokalni izbori održavaju se u opštini Kosjerić, a u trci za 27 odborničkih mandata učestvuju tri koalicije, tri stranke i jedna lista grupe građana. Svih 29 biračkih mesta otvorena su jutros na vrema i za sada izborni proces teče neometano, rekao je agenciji Beta sekretar Opštinske izborne komisije Milenko Kovačević.

Prema podacima Opštinske izborne komisije, u birački spisak upisano je 10.268 lica sa pravom glasa, koji svoje biračko pravo mogu da ostvare na 29 biračkih mesta.

"Izlaznost je dobra i procena je da će do zatvaranja biračkih mesta svoje biračko pravo iskoristiti oko 65 odsto birača", kaže predsednik Opštinske izborne komisije Goran Jevtović.

Jevtović je potvrdio i da, za sada, Opštinskoj izbornoj komisiji nije stigao nijedan prigovor od biračkih odbora vezan za nepravilnosti na biračkim mestima.

Koaliciju "Za bolji život - Milijan Stojanić", koja je ponudila svih 27 odborničkih kandidata, čine SNS-NS-DSS, koju predvodi sadašnji predsednik opštine naprednjak Milijan Stojanić, kuvar sa svetskim priznanjima.

Isti broj kandidata ima i koalicija SPS-PUPS-JS-URS pod nazivom Odlučno za Kosjerić, a prva na listi je ekonomista Gordana Marković iz SPS-a.

I DS i LDP koji zajedno nastupaju na listi "Odgovorno" ponudili su 27 kandidata koje predvodi inženjer poljoprivrede Dragan Milaković iz Demokratske stranke.

Na izbore u Kosjeriću samostalno izlazi SPO sa listom od 27 kandidata koje predvodi dr Ljiljan Kosorić.

Grupa građana "Dveri za bolji život Kosjerića - Boško Obradović" ponudila je 22 kandidata za odbornike, a na čelu liste je ekonomista Javorina Stanišić.

"Sabor srpskog jedinstva - Borislav Pelević" kandidovao je 17 kandidata na čelu sa programerom Milenkom Ostojićem, dok SDPS-Rasim Ljajić ima 11 kandidata koje predvodi koreograf Mlađen Marković.

Stanovnici Kosjerića će svoje biračko pravo moći da iskoriste danas do 20 sati na biračkim mestima.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza