Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

26. 05. 2013. Kosjerić

Izvor: Agencije, ObjektivNo1

Naprednjaci ubedljivo vode u Kosjeriću

Koalicija okupljena oko SNS-a dobila je 49,62 odsto odsto glasova na izborima u Kosjeriću, nezvanično saznaje RTS. Izbori protekli bez incidenata, uz veliku izlaznost.

Prema preliminarnim rezultatima, na lokalnim izborima u Kosjeriću koalicija okupljena oko SNS-a dobila je 49,62 odsto glasova, DS-LDP 17,9, SPS 11, SPO 7 i SDPS 6 odsto glasova.

Na prošlim izborima u Kosjeriću naprednjaci su imali 15 odsto glasova.

U trci za 27 odborničkih manadata učestvovale su tri koalicije, tri stranke i jedna lista grupe građana.

Kako je izjavio predsednik opštinske izborne komisije Goran Jevtović izbori su protekli bez incidenata, uz veliku izlaznost. 

"Do 18 časova glasalo je 62 odsto birača i naša je procena da je do zatvaranja birališta svoju građansku dužnost ispunilo sigurno oko 70 odsto upisanih u birački spisak", rekao je Jevtović.

Koaliciju "Za bolji život - Milijan Stojanić", koja je ponudila svih 27 odborničkih kandidata, čine SNS-NS-DSS, koju predvodi sadašnji predsednik opštine naprednjak Milijan Stojanić, kuvar sa svetskim priznanjima.

Isti broj kandidata ima i koalicija SPS-PUPS-JS-URS pod nazivom Odlučno za Kosjerić, a prva na listi je ekonomista Gordana Marković iz SPS-a.

I DS i LDP koji zajedno nastupaju na listi "Odgovorno" ponudili su 27 kandidata koje predvodi inženjer poljoprivrede Dragan Milaković iz Demokratske stranke.

Na izbore u Kosjeriću samostalno je izašao SPO sa listom od 27 kandidata koje predvodi dr Ljiljan Kosorić.

Grupa građana "Dveri za bolji život Kosjerića - Boško Obradović" ponudila je 22 kandidata za odbornike, a na čelu liste je ekonomista Javorina Stanišić.

"Sabor srpskog jedinstva - Borislav Pelević" kandidovao je 17 kandidata na čelu sa programerom Milenkom Ostojićem, dok SDPS-Rasim Ljajić ima 11 kandidata koje predvodi koreograf Mlađen Marković.


Nema komentara.

Ostavi komentar