Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

27. 05. 2013. Kosjerić

Izvor: RTS - ObjektivNo1.

Naprednjaci ubedljivo pobedili u Kosjeriću

Koalicija okupljena oko SNS-a dobila je 47,16 odsto glasova na izborima u Kosjeriću, pokazuju preliminarni rezultati. Izbori protekli bez incidenata, uz veliku izlaznost od 68,82 odsto.

Na lokalnim izborima u Kosjeriću koalicija okupljena oko SNS-a dobila je 47,16 odsto glasova, pokazuju preliminarni rezultati. Na prošlim izborima u Kosjeriću naprednjaci su imali 15 odsto glasova.

Prema nezvaničim rezultatima, na drugom mestu je koaliciona lista DS-LDP sa osvojenih 17,59 odsto glasova i pet odborničkih mandata.

Lista SPS-PUPS-JS-URS dobila je 11,52 odsto glasova, koji su joj obezbedili tri odbornička mandata.

Za SPO glasalo je 8,35 a za SDPS 6,37 odsto birača i obe stranke će imati po dva odbornika u lokalnom parlamentu koji ukupno broji 27 odbornika.

Cenzus nisu prošli Dveri i Sabor srpskog jedinstva.

U Kosjeriću je na izbore za lokalni parlament izašlo 68,82 odsto od ukupno 10.268 birača.

Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su da je na današnjim izborima pobedila koalicija na čelu sa SNS, a da je koalicija SPS-PUPS-JS-URS osvojila treće mesto.

"Izborni rezultat kojim smo zadržali mandate u Skupštini opštine Kosjerić dokaz je da je politika decentralizacije Ujedinjenih regiona Srbije prepoznata i da je dobila podršku građana. Očekujemo da će ta podrška rasti, jer su ovu listu nosili lokalni ljudi", rekao je Marko Selaković, portparol URS-a.

Selaković je čestitao pobednicima i rekao da za URS treće mesto nije neuspeh. 

Potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović izjavio je da je ta stranka osvojila više od osam odsto glasova i da su u SPO-u zadovoljni rezultatom.

Opštinskoj izbornoj komisiji do sada nisu stigli prigovori biračkih odbora na regularnost izbora.

U trci za 27 odborničkih manadata učestvovale su tri koalicije, tri stranke i jedna lista grupe građana.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza