Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

25. 10. 2013. Arilje

Izvor: Blic

Ugroženo vodosnabdevanje u pet gradova zapadne Srbije

Snabdevanje vodom 350.000 stanovnika u pet gradova zapadne Srbije biće u toku letnjeg perioda ugroženo ako se ne izgradi akumulaciona brana "Svračkovo", rečeno je danas na sednici Upravnog odbora vodosistema Rzav u Arilju.

Sa tog sistema snabdevaju se gradjani i privreda Gornjeg Milanovca, Čačka, Arilja, Požege i Lučana, a započetak izgradnja akumulacije obustavljena je prošle godine zbgo nedostatka sredstava.

Direktor vodosistema "Rzav" rekao je na sednici Upravnog odbora da ako se u budžetu Srbije i nadležnim ministarstvima ne obezbede sredstva u iznosu od 6,4 milijardi dinara u naredne tri godine gradovi zapadne Srbije će se suočiti sa nestašicama vode tokom letnjeg perioda.

 

 "Ako se bude radilo kao do sada kada se godišnje izdvajalo do 300 miliona dinara onda će radovi na izgradnji akumulacije trajati narednih 20 godina", istakao je Lazović. Direktor vodosistema "Rzav" je rekao da bi odugovlačenje radova poskupelo investiciju u akumulaciju "Rzava". Država treba da obezbedi 91 odsto sredstava za izgradnju akumulacije, a ostatak pet opština zapadne Srbije.

 Izgradnjom akumulacione brane "Svračkovo" vodu će moći da dobiju Aranđelovac, Mladenovac, Lazarevac i Topola. Očekuje se da će varošica Rudnik idućde godine biti priključena na vodosistem Rzav.

Nema komentara.

Ostavi komentar