Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali

29. 01. 2015. Kragujevac

Izvor: ObjektivNo1.

Student Stojan Savković iz Čačka dobitnik Univerzitetske stipendije

Povodom Svetog Save, dana duhovnosti u Srbiji, juče su svečano uručena rešenja o stipendijama koje je dobilo 13 najboljih studenata Univerziteta u Kragujevcu.

 

Student četvrte godine Mehatronike FTN u Čačku Stojan Savković, dobitnik je ovogodišnje Univerzitetske stipendije koju dodeljuje Fondacija za stipendiranje najboljih studenata Univerziteta u Kragujevcu. U toku dosadašnjih studija Stojan Savković je ostvario prosečnu ocenu 9,82, što ga je svrstalo među 13 nagrađenih studenata, koji će dobijati mesečnu stipendiju u iznosu od 15 hiljada dinara u narednih godinu dana.

 

Tradicionalno, u okviru obeležavanja Svetog Save, ugovore o dodeli stipendija za 2015. godinu najboljim studentima Univerziteta u Kragujevcu uručila je prof. dr Snežana Soković, prorektor za nastavu i studentska pitanja. Svečanosti povodom dodeljivanja stipendija, pored rektorai rektorskog kolegijuma prisustvovali su dekani fakulteta, roditelji, prijatelji i kolege nagrađenih studenata. U obraćanju nagrađenima, rektor Univerzita u Kragujevcu prof. dr Slobodan Arsenijević je rekao: "Drago mi je što ste izabrali put da budete najbolji. To je dobar put jer mislim da će vrlo brzo doći vreme kada će biti prostora samo za najbolje. Vi ste ponos i budućnost ne samo Univerziteta u Kragujevcu već i čitave Srbije. " 

 

 

Dobitnici stipendija, koje će primati u toku ove godine su i Ivan Vujinović, student Agronomskog fakultetu u Čačku, Miljana Matović, sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, Biljana Gavrilović, studentkinha Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Marija Kostić, sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, Marijana Tresač, studentkinja Učiteljskog fakulteta u Užicu, Tanja Miodragović sa Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, Nataša Đorđević, studentkinja Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Predrag Pantović, sa Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu, Ana Pejčić, sa Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, Aleksandra Filipović, sa Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, Tijana Milutinović, studentkinja engleskog jezika na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, i Mina Bakliža, studentkinja grafičkog dizajna na istom fakultetu.

Treba istaći da ovi studenti u indeksu imaju sve desetke ili poneku devetku, iako su na završnim godinama fakuletta. Stipendije im je uručila prof. dr Snežana Soković, prorektor za nastavu i studentska putanja na Univerzitetu u Kragujevcu.

Nema komentara.

Ostavi komentar