Naslovna  |  Region  |  Požega  |  „Filmart“ iz Požege - za dva dana dve nagrade na međunarodnim filmskim festivalima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Požega

06. 06. 2016. Požega

Izvor: ObjektivNo1.

„Filmart“ iz Požege - za dva dana dve nagrade na međunarodnim filmskim festivalima

Nakon nagrade za najbolji scenario za film „Restart“ reditelja Dejana Petrovića na BOSIFEST-u u Beogradu, u subotu 4. juna 2016. u Sarajevu je na VIVA film festivalu, filmu „Ukras sveta“reditelja Stefana Krasića, dodeljena prva nagrada u kategoriji omladinskog filma „Zlatna kamera”.

Drugi međunarodni VIVA film festival - festival ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma, održan je u Sarajevu od 1. do 4. juna 2016. godine. Pored nagrade Grand Prix Festivala, nagrade su uručene u četiri kategorije, za najbolji religijski, ekološki, turistički i omladinski film. Prvu nagradu u kategoriji omladinskog filma „Zlatnu kameru” osvojio je film „Ukras sveta“, koji je snimljen tokom 10. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2016“ u produkciji NFC "Filmart"-a.

 Tokom 2. VIVA film festival prikazano je 123 filma. Žiri omladinskog filma sačinjavali su Soner Sahin - ataše za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske, Dženan Medanović - dramaturg  i Julio Moreno – reditelj. U takmičarskoj selekiciji omladinskog filma prikazano je 7 filmova iz BiH i 17 filmova u međunarodnoj kategoriji.

 


Posle Zlatne plakete Beograda za najbolji dokumentarni kratkometražni film na 63. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma ovo je druga nagrada za film „Ukras sveta”.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza