Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Požega

25. 05. 2015. Požega

Izvor: ObjektivNo1.

Požega: Izložba "Nova fotografija"

U Gradskoj galeriji u Požegi u četvrtak, 28.maja biće otvorena izložba "Nova fotografija". Otvaranje izložbe je u 20 časova i izložba će trajati do 20.juna.

Grupna izložba Nova fotografija 6 objedinjuje radove 19 autora: Milan Aleksić, Mihailo Vasiljević, Benjamin Beker, Tijana Pakić Feterman, Vesna Mićović, Andrija Rančić, Hana Jovanović Jocić, Tijana Kačarević, Aleksandar Stokić, Aleksandar Bačlija, Bojana Sapun, Katarina Petrović, Valentina Čukić, Violeta Tešić, Dušan Popović, Slavka Nikolic, Rea Vasić, Luka Dragović, Natalija Biščić.

 

Šesta po redu grupna izložba ostaje dosledna početnoj ideji. Pre šest godina izložba Nova fotografija 1 potpuno ravnopravno je objedinila autore koji su bili na samom početku obrazovanja kao i umetnike sa ustanovljenim umetničkim karijerama. Od tada svake godine, primenjujući isti sistem, Nova akademija umetnosti, predstavlja nove autore i nove radove. Po sistemu vrednosti katedre za Fotografiju izabrani su radovi koji na jedinstven način pokazuje snagu fotografskog medija. U okvirima savremene umetnost i fotografija već izvesno vreme  dominira kao slika, i to sa posebnom atrakcijom u galeriskom prostoru, a širina mogućih tema,  od dokumentarne do režirane fotografije dokazuje da se umetnost nalazi podjednako i u izgledu i u značenju.

 

Autori koriste fotografiju na način koji pokazuje da fotografija ima moć da nam potvrđuje događaje, koji su neminovno zbog prirode medija okrenuti prošlosti, ali ima i sposobnost da nam potvrdi misli i osećanja sto nas obogaćuje drugačijim iskustvima od sopstvenih. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza