Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Užice

01. 10. 2019.

Izvor: E kapija

Užice i Bajina Bašta zajednički grade puteve na Tari

Grad Užice i Opština Bajina Bašta zajednički finansiraju izgradnju saobraćajnice na Tari. U ovoj fazi radova asfaltiran je deo putnog pravca od Kaluđerskih Bara prema Ponikvama, u srcu planinske lepotice, dužine oko 370 metara.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je naveo da je ovaj zajednički poduhvat dve lokalne samouprave, vredan 3 miliona dinara, još jedan u nizu projekata koje partnerski realizuju Užice i Bajina Bašta i svakako ne poslednji, s obzirom na dugogodišnju dobru saradnju sa komšijama preko Kadinjače prenosi e kapija https://www.ekapija.com/news/2645047/uzice-i-bajina-basta-zajednicki-grade-puteve-na-tari-u-planu-rekonstrukcija

Petković je istakao da je dogovoren i način odvoženja komunalnog otpada sa Tare, jer je to dugogodišnji problem stanovništva ove planine i najavio zajednički nastup dve lokalne samouprave ka Vladi Srbije kako bi se obezbedile veće investicije na Tari, saopšteno je na gradskom sajtu.
- Ima još dosta puteva koje treba asfaltirati na Tari, kao što je put od Mokre Gore do Mitrovca. Sve to zahteva puno novca, ali smatram da zajedničkim snagama Užica i Bajine Bašte i uz neophodnu podršku resornog ministarstva možemo to sve uraditi - naveo je Petković.
Predsednik Opštine Bajina Bašta Radomir Filipović je naveo da je veoma bitno za obe lokalne samouprave da isprate ekspanziju turizma koja se dešava na Tari u poslednje dve godine, a da bi zadržali turiste osnovni preduslov je razvoj putne infrastrukture.
- Ovo danas je mali korak za nas, ali je najbitnije da realizujemo ono što je dogovoreno između Užica i Bajine Bašte pre godinu dana, a to je da ćemo zajednički raditi na Tari kako bi rešili našu zajedničku dugogodišnju problematiku. Dogovorili smo se oko zimskog održavanja puteva, oko odnošenja komunalnog otpada sa Tare, nastavili smo to kroz izgradnju putne infrastrukture. Danas smo dogovorili i još jedan korak, da ne bude ovo kraj, već početak razvoja Tare, da se zajedno obratimo ka Republici i Ministarstvu da se Tara turistički otvori, da se izgradi još jedna saobraćajnica od Kaluđerskih Bara do Mokre Gore kako bismo približili Zaovinsko jezero koje je biser Tare turistima koji ovde borave - naveo je Filipović.
Filipović je rekao da postoji najava da će i Dečje odmaralište na Mitrovcu naredne godine biti rekonstruisano i naglasio značaj završetka izgradnje saobraćajnice od Kaluđerskih Bara ka Ponikvama za dalji razvoj turizma na Tari.

 

Izvor: E kapija

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza