Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Užice

10. 09. 2020.

Autor: ObjektivNo1.

Ambasador Kazahstana posetio Užice

Ambasador Kazahstana Gabit Sizdikbekov posetio je danas Užice. Nakon prijema u kabinetu gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, ambasador je prisustvovao sastanku sa užičkim privrednicima u Regionalnoj privrednoj komori Užice.

„Prvi put se nalazim u Užicu, veoma mi se sviđa vaš grad. Između Zlatiborskog okruga i Istočnog Kazahstana potpisan je jedan dogovor, potpisana deklaracija koju ćemo pokušati da realizujemo u narednom periodu. Danas smo se prvi put sreli i verujemo da ćemo u budućem periodu dosta toga imati vezano za kulturu, sport, omladinu i turizam, kao i vezano za saradnju sa privrednicima“, naveo je ovom prilikom ambasador Sizdikbekov.


Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla je da je sa gostima održan jedan konstruktivni razgovor:

„Upoznali smo naše goste sa istorijskim činjenicama i pričali o budućoj saradnji koju ćemo pokušati da napravimo između Grada Užica i njihovih gradova. Sve ono što je dogovoreno između Republike Srbije i Republike Kazahstana prenelo se na lokalni nivo. Prezentovali smo naš grad na najbolji mogući način, ponudili naše potencijale iz domena privrede, poljoprivrede.“

Načelnik Zlatiborskog upravnog okruga Boban Perišić istakao je zadovoljstvo jer je u naš grad imao priliku da ugosti Ambasadora Kazahstana sa svojim saradnicima.

„Ambasada Kazahstana je otvorena pre 9 meseci i ovo je prva regionalna poseta Njegove Ekselencije u čitavoj Srbiji. Kazahstan je jedan od tri države, pored Rusije i Belorusije, sa kojima Republika Srbija ima potpisan ugovor o slobodnoj trgovini. Kazahstan je deveta država po veličini na svetu, ima oko 18 miliona stanovnika sa neiscrpnim prirodnim resursim, veliki su izvoznici nafte. Ono što mi kao Zlatiborski okrug i Grad Užice imamo da ponudimo Kazahstanu, i oni nama, pored saradnje na polju industrije i privrede, koja je najznačajnija tema u ovim našim razgovorima, to je kulturna i sportska saradnja.“ – naveo je Perišić.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza