Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Užice

19. 09. 2020.

Izvor: ObjektivNo1.

Decenija eko kampova u Zlakusi

U nemogućnosti održavanja tradicionalnog i ove godine, jubilarnog, međunarodnog eko kampa zbog svetske pandemije koronevirusa, neformalna grupa «Mladi za selo», zajedno sa partnerima, Etno udruženjem «Zavičaj» i Etno parkom «Terzića avlija» obeležava jubilarnu godinu organizovanja međunarodnih eko kampova u Zlakusi nizom aktivnosti. Obeležavanje jubileja sprovodi se delom kroz projekat «Decenija eko kampova u Zlakusi».

Program  je podržan od strane projekta „Zeleni inkubator“ koji realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ), u saradnji sa partnerima, Mladim istraživačima Srbije (MIS) i Inženjerima zaštite životne sredine (IZŽS), a uz podršku Evropske unije.

 


Sam projekat „Mladi za selo“ podržan je od strane Grada Užica kroz programe za mlade a nastao je zahvaljujući Etno udruženju „Zavičaj“ koji je osmislio ideju koju je podržala i Ambasada SAD u Beogradu.


Nakon realizovanih prvih aktivnosti kao što su mapiranje divljih deponija duž obala reke Rzava (koje će biti tema rada narednih međunarodnih eko kampova), čišćenja deponije u zaseoku Vranjača u Zlakusi, čišćenja plaža na Rzavu u selu Roge, sakupljanja smeća u okruženju spomenika prirode Potpećka pećina i spomenika kulture – «rimskog mosta» na rečici Derventi, obaveštavamo Vas da će učesnici ovogodišnjeg desetog volonterskog eko kampa, studenti iz Srbije i lokalni volonteri, uređivati prostor oko spomen parka «Vešala» na ulasku u selo Zlakusu i farbati ogradu mosta na reci Đetinji

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza