Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Užice

12. 03. 2013. Užice

Izvor: Radio Luna

Ukidanje Zdravstvenog centra Užice do kraja godine

Na osnovu uredbe Vlade Srbije, Zdravstveni centar u Užicu trebalo bi da bude ukinuta do kraja 2013.godine.

Prema rečima direktora Zdravstvenog centra Užice, Miloša Božovića, na osnovu uredbe Vlade Srbije, ova ustanova bi trebalo da bude ukinuta do kraja godine.

"Deobni bilansi moraju da budu završeni do 15. maja 2013. godine. Nakon toga, za Domove zdravlja nadležna će biti lokalna samouprava, a za tri bolnice u okrugu Ministarstvo zdravlja", napominje Božović.

Najveći problem i dalje je nerešen status 60- oro zaposlenih u Stomatološkoj službi. Božović ističe da je za rešavanje ovog problema neophodan novi kadrovski plan, kao i pomoć lokalne samouprave i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

"Za sve zaposlene se moraju pripremiti adekvatne ponude, u vidu recimo otpremnina. Jednostavno, zakon je jasan- niko od zaposlenih ne može dobiti otkaz", kaže direktor ZC Užice.

Kada budu odrađeni deobni bilansi polovinom maja, tada će početi i formiranje privremenih Upravnih odbora u zdravstvenim ustanovama regiona. Sam Zdravstveni centar, finansijski će nastaviti da funkcioniše kao celina do kraja 2013. godine.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

06.08.

2013.

LJUBICA [neregistrovani] u 19:48

ZA LIDERA

DR.BOZOVIC JE PRAVI LIDER,NA NJEGA TREBA DA SE MNOGI UGLEDAJU,SVE NAJBOLJE

Odgovori

Ostavi komentar

Vremenska prognoza