Naslovna  |  Sport  |  Čačak: Održano završno kolo Lige Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

23. 11. 2019.

Izvor: Epicentarpress / ObjektivNo1

Čačak: Održano završno kolo Lige Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

Završno kolo Lige Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom "Čačak 2019" održano je danas u gradu na Moravi. Na takmičenju koje je organizovano u sportskoj hali pri Školi za osnovno i srednje obrazovanje "1. novembar" i Ustanovi "Zračak" učestvovalo je 12 klubova iz Srbije.

"Ova godina je zaista bila naporna, ali i uspešna. Imamo danas čast da su sa nama i gradonačelnik Čačka sa saradnicima na ovom završnom turniru, a bila su nam u poseti i deca iz PU "Radost". Ovo je divan dan, jer okupljanje nije samo takmičarskog karaktera već i prilika da se družimo i da razmenimo iskustva i da zajednički bodrimo učesnike. Trudimo se da danas promovišemo sport OSi, ali i našu duh, volju i borbeni duh i da budemo aktivni članovi ovog našeg društva", rekao je Vladan Petković, predsednik Udruženja paraplegičara Čačak.

Prema Petkovićevim rečima, cilj okupljanja je da osobe sa invaliditetom pokažu ostalim članovima zajednice kako oni rade, funkcionišu, kako se bore i učestvuju u svim aktivnostima kao i ostali članovi društva koji nemaju slične zdravstvene probleme.

"Ponosan sam i zadovoljan sam kako sada funkcionišemo u saradnji sa gradom, rukovodstvom i svim strukturama, a nadam se da će tako biti i u buduće, na opšte zadovoljstvo svih", dodao je Petković.

Završnom turniru u Čačku prisustvovao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa svojim saradnicima.

"Kada vidim ove ljude ovde sa koliko optimizma i empatije se takmiče, bore i razgovaraju sa nama, ne vidim ni jedan jedini razlog da neko od nas bude nezadovoljan. Oni toliko rada, energije i ljubavi ulažu u sport i druženje, a danas imaju i edukaciju, pored ovog sportskog dela i takmičenja. Zaista sam zadivljen. Obilaskom njihovih udruženja posebno sam impresioniran koliko ljubavi i energije ulažu u posao i samim tim aktivan su deo zajednice kojoj svi mi pripadamo", izjavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Prema Todorovićevim rečima, na lokalnoj samoupravi je da pomogne da se sve barijere otklone kako bi osobe sa invaliditetom bez problema funkcionisale i živele u ovoj sredini. Jedan od većih koraka i infrastrukturnih ulaganja je, ističe gradonačelnik Čačka, i ova fiskulturna sala koja  se nalazi u okviru škole "1. novembar" i Ustanove "Zračak".

"Uvek ćemo ih podržavati i jako sam ponosan na sve članove i predsednika Udruženja", dodao je Todorović.

Izrada pehara, medalja, štampa na majicama i privescima za gotovo sve klubove u Srbiji, a koji se izrađuju u Udruženju "Pehar", izuzetno znači za grad Čačak, istakao je gradonačelnik, ali pre svega to najviše znači i doprinosi njima, jer se oni tako osećaju kao aktivni članovi društva koji sami sebi stvaraju uslove i finansije za život.

"Oni svakako zaslužuju svaku dodatnu pomoć od grada i mi ćemo se truditi da im izađemo u susret", kaže Todorović.

Kako smo saznali ovom prilikom, najveći problem ovog Udruženja trenutno je nedostatak prostora u Radničkoj ulici gde se nalaze sa svojim kancelarijama. Gradonačelnik Čačka je rekao da će se truditi da se u što skorijem periodu taj problem reši. U planu je nabavka i vozila za korisnike Ustanove "Zračak".Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza