Naslovna  |  Sport  |  Premijerligaši se sastaju u četvrtak, šta će odlučiti?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

19. 03. 2020.

Premijerligaši se sastaju u četvrtak, šta će odlučiti?

Čelnici i klubovi Premijer lige u četvrtak će održati telefonski sastanak, a kako prenose engleski mediji očekuje se da će doneti odluku da se sezona odigra do kraja.

Zbog epidemije koronavirusa, svi mečevi su suspendovani do 4. aprila. Ipak, pretpostavlja se da će pauza trajati i mnogo duže.

Svih 20 klubova iz Premijer lige podržalo je odluku da se takmičenje obustavi, a sada treba da se dogovore po pitanju toga kako i kada će se nastaviti.

S obzirom na to da je Evropsko prvenstvo odloženo za narednu godinu, očekuje se da će biti dovoljno vremena da se sezona završi. Pominje se mogućnost da se mečevi igraju pred praznim tribinama.

Ipak, prema navodima engleskih medija, na stastanku neće biti doneta konačna odluka, već će klubovi samo razmeniti ideje o tome šta misle da je najbolje rešenje.

Čelnici lige bi verovatno želeli da se sezona odigra do kraja. Pored toga što bi bilo rešeno pitanje šampiona, određeno koji klubovi stiču pravo igranja u Evropi, a ko će morati u niži rang, na taj način bi bili 'odrađeni' ugovori sa vlasnicima prava na prenos.

Ako se sezona ne završi, Premijer liga bi izgubila milijarde funti.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza