Naslovna  |  Sport  |  Čačak: Otvaranje bazena naredne sedmice?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

31. 07. 2020.

Izvor: Ozonpress/MNA

Čačak: Otvaranje bazena naredne sedmice?

Gradski bazeni u Čačku bi sa radom ponovo mogli da počnu naredne sedmice, izjavio je danas rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja korona virusa Mihailo Luković, dodajući da se odluka biti doneta narendih dana pošto se obave konsultacije.

Od uvođenja vanredne situacije u Čačku 03. jula, bazeni su prestali sa radom. U međuvremenu, veoma toplo vreme izmamilo je brojne građana ne kupalista kraj reka, ali i bazena u susednim opštinama.

 

“Te divlje plaže su rizične po mnogo osnova, ali bazen sa svoje strane je na neki način rizičan. Ukoliko još neke stvari sagledamo, možda iduće nedelje bazeni krenu sa radom. Tu je hlorisana voda, bilo je određenih radova u kojima se kaže da se virus vodom ne prenosi, ali mi to zvanično još nemamo. Verovatno ćemo se dogovoriti da iduće nedelje krenu bazeni, verovatno”, naglasio je Luković.

Luković je istakao da će o tome odlučuje više ljudi, i da će konsultacije biti obavljene i sa nadležnim institucijama u Beogradu.

“Moj lični stav je da bi možda trebalo mladima omogući da dolaze na bazene. Znam šta je mladost, mladost će da radi svoje, ali žao bi mi bilo da ne osete ovo leto, ali procenićemo još, baš zbog toga što su svi dosta korektni i jako disciplinovani”, zaključio je Luković. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza