Naslovna  |  Sport  |  Pribojci na finalu SIM Srbije na Kopaoniku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

13. 09. 2020.

Autor: ObjektivNo1.

Pribojci na finalu SIM Srbije na Kopaoniku

Sportska ekspedicija pribojskih osnovaca, koja je izborila pravo nastupa na državnom finalu Sportskih igara mladih Srbije, otputovala je u petak, 11.septembra na Kopaonik, gde će u sportsko – rekreativnom centru "Brzeća", ostati do nedelje i pokušati da izbori nastup na završnom, međunarodnom finalu ovogodišnjih Sportskih igara mladih, u Splitu.

Podsetimo, plasman na državno finale SIM Srbije, 20. i 22.juna, nakon svečanog otvaranja Igara u Priboju, izborilo je 80-ak pribojskih mališana i 20 devojčica i dečaka iz Prijepolja.

Zbog epidemiološke situacije i poštovanja zaštitnih mera od koronavirusa, finale ovogodišnjih 7.SIM Srbije će se održati tokom tri vikenda na Kopaoniku. Prvog vikenda iz Priboja su otputovali takmičari iz pet sportskih disciplina - između dve vatre, ženski i muški rukomet, šah, stoni tenis i tenis. Ukupno je otputovalo 60 mladih Pribojaca i 10 devojčica i dečaka iz Prijepolja.

Narednog vikenda vizu za Split pokušaće da osvoje takmičari u malom fudbalu za dečake i devojčice, u okviru Koka kola kupa, a poslednjeg vikenda u septembru, na Kopaoniku će se nadmetati, odbojkaši i odbojkašica, kao i takmičari u odbojci na pesku.

Plasman na završno ili međunarodno finale ovogodišnjih Sportskih igara mladih već je izborilo 17 pribojskih mališana, i to fudbaleri 2009.godište i mlađi, kao i sedam atletičara iste starosne dobi.

Finale SIM, odnosno osnovaca Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, tradicionalno se održava u Splitu, termin je 10.oktobar, a zbog trenutne epidemiološke situacije u ovom hrvatskom gradu, postoji mogućnost i da se završna smotra ovogodišnjeg karavana SIM održi u istom terminu na Zlatiboru.

Foto: Priboj.rs

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza