Naslovna  |  Sport  |  Evropska nedelja sporta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

23. 09. 2020.

Izvor: Info Press - ObjektivNo1

Evropska nedelja sporta

Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta najavili su na konferenciji za medije, u bašti beogradskog restorana Azbuka, Evropsku nedelju sporta koja će se po šesti put u Evropi, a treći put u Srbiji održati u periodu od 23. do 30. septembra.

Događaj je pokrenut od strane Evropske komisije, a osnovni ciljevi Evropske nedelje sporta usmereni su na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukaciju građana o zdravom načinu života.  Nacionalni koordinatori za našu zemlju su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

Zvanični početak Evropske nedelje sporta u našoj zemlji obeležiće se 23. septembra u Kosjeriću kada će biti održani „Sportski izazov“, „Olimpijska trka“ i kada će se održati tradicionalna Memorijalna atletska trka „Svetomir Đukić“ u čast utemeljivaču olimpijske ideje u našoj zemlji.

Tokom cele nedelje, u Aranđelovcu, Boru, Zaječaru, Knjaževcu, Pirotu, Somboru, Kuršumliji, Golupcu, Despotovcu, Kruševcu i Vršcu biće organizovan niz sportskih događaja kao što su „Sportski izazov“, „Školski sportski dan“ i „Olimpijski čas“, a koji će se realizovati kroz demonstracije različitih sportova, javne treninge, edukativne radionice i mini turnire.

I ove godine po drugi put biće organizovan TreninGO izazov „Trčim za školu“ u kojem će učestvovati 10 osnovnih i srednjih škola iz Kraljeva, Šapca, Novog Sada, Subotice, Niša, Kragujevca, Leskovca, Sremske Mitrovice, Požarevca i Bajine Bašte.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza