Naslovna  |  Sport  |  Finale SIM u Sarajevu: Pet medalja za pribojske sportiste
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

29. 10. 2020.

Autor: ObjektivNo1.

Finale SIM u Sarajevu: Pet medalja za pribojske sportiste

Na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih, koje su od 20. do 24.oktobra, zbog pandemije korona virusa održane u Sarajevu, umesto u Splitu, pravo nastupa u dresu Srbije izborilo je i 15 mladih pribojskih sportista. Oni su se u svoj grad vratili sa pet medalja.

Benjamin Kokor, prošlogodišnju bronzanu medalju iz Splita, ove godine pozlatio je u Sarajevu, pobedom u trci na 60 metara. U istoj disciplini i u kategoriji dečaka 2011.godište i mlađi, srebrna medalja pripala je Pavlu Prijoviću. Treći takmičar u ovoj kategoriji, Vasilije Đorsović, imao je odličan rezultat u polufinalnoj trci, ali u jakoj konkurenciji to ipak nije bilo dovoljno za finale.

Kod dečaka 2009.godište i mlađi u trci na 60 metara, Pavlu Popoviću, za medalju,nedostajalo je i malo sreće, pa je morao da se zadovolji četvrtim mestom.

U konkurenciji devojčica 2009.godište i mlađe, u trci na 60 metara, Lea Radović se okitila srebrnom medaljom, Ivi Božović pripala je bronzana medalja, a dobar rezultat Semine Herić u polifinalnoj trci, bio je nedovoljan za finale.

Ekipa FK „033“, kao najmlađi fudbalski tim na turniru, osvojila je treće mesto i bronzanu medalju, što je veliki uspeh u veoma jakoj konkureniciji.

Priboj je tek drugu godinu u porodici Sportskih igara mladih, ove godine je ovom gradu bilo povereno i Generalno otvaranje SIM za Srbiju, prošle godine, na međunarodnom finalu SIM u Splitu, sportisti Priboja osvojili su jednu medalju, a ove godine čak pet odličja.

Foto: Priboj.rs

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza