Naslovna  |  Sport  |  Devojčice iz Požege bolje u fudbalu od dečaka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

22. 02. 2021.

Autor: ObjektivNo1.

Devojčice iz Požege bolje u fudbalu od dečaka

Kompanija Mozzart pomogla 13 ženskih klubova, među kojim su i mlade fudbalerke iz Požege.

Devojčice inspirisane uspesima i našim sportiskinjama često zamišljaju sebe na postolju sa peharom u rukama. Ali, koliko njih sanja da budu Mesi i Ronaldo? Fudbalski teren u poslednje vreme za neke od njih je postao najbolja pozornica na kojoj žongliraju, daju golove i slave uspehe.

Sa kopačkama i dresovima trče ka svom cilju i snovima. U toj utakmici nisu same, uz njih je uvek kao najglasniji navijač kompanija Mozzart.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću podiže svest o jednakosti u sportu kroz niz akcija, pa i donacijom dresova.

Ovim klubovima donirana je nova oprema, u okviru akcije “Novi dresovi za nove šampione”.

Podrška je nedavno stigla i ŽFK Požegi koja broji više od 60 članica. Ovaj ženski fudbalski klub osnovan je 2013. godine jer je nekoliko devojčica treniralo u muškom fudbalskom klubu Sloga.

Za samo nekoliko godina ŽFK Požega je postigao neverovatne rezultate. Devojčice do 12 godina osvojile su 10 turnira u muškoj konkurenciji, razvojna grupa devojčica od 12 do 15 godina zauzela je drugo mesto na kraju sezone, turnira u muškoj konkurenciji.

“Posebno mi je drago što su naše seniorke zauzele prvo mesto u drugoj ligi za žene, ovo je veliki uspeh za klub iz malog mesta kao što je Požega. Na međuopštinskim sportskim igrama u kojima su učestvovali timovi iz 3 države Srbije, BiH i Crne Gore na kojima smo predstavljali našu opštinu zauzimamo tri godine uzastopno drugo mesto. Takođe smo u zimskom periodu osvojili mnoge turnire širom Srbije. Ovaj uspeh podstakao je uključivanje devojčica u sport tako da naš klub u ovom momentu ima oko 60 devojčica raspoređenih u 3 kategorije”, objašnjava Vukotić.

Ipak, ostaje žal jer se seniorke zbog nedostatka sredstava nisu plasirale u viši rang već su prepustili mesto drugom timu.

Moj vrtić – Moj klub

U saradnji sa FK Sloga Požega napravili su jedinstven projekat koji su nazvali Moj vrtić-Moj klub gde im svake srede i četvrtka dolazi preko 250 dečaka i devojčica iz obdaništa kojima pomažu u razvoju motoričkih sposobnosti i ujedno ih uče prve sportske korake.

Foto: Mozzart

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza