Naslovna  |  Sport  |  Čačak: Vanja Grbić promoviše Specijalnu olimpijadu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sport

24. 08. 2013. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Vanja Grbić promoviše Specijalnu olimpijadu

Na terenima SC "Mladost" u Čačku, danas je održano promotivno odbojkaško takmičenje za sportiste Specijalne olimpijade Srbije.

Promofisana je UNIFIED odbojka, ekipe sastavljene od dece sportista sa posebnim potrebama i učenika iz redovnih srednjih škola. Ana, koja je učenica redovne srednje škole kaže da podržava ovakva akcije, jer voli odbojku, ali pre svega želi da pokaže ljubav prema vršnjacima, sa posebnim potrebama.

 

Nikola, učenik specijalne škole raduje se takmičenjima, jer je to prilika da pokaže koliko zna i osvoji medalju, ali i da se druži sa ostalom decom.

 

 

Milorad Đondrić, direktor Specijalne škole "1.novembar" u Čačku je istakao da na ovakav način promovišu Specijalnu olimpijadu, odbojku pre svega, jer žele da pomognu deci. Mi na ovaj način doprinosimo procesu inkluzivnog obrazovanja, jer se deca navikavaju jedni na druge, druže i upoznaju, rekao je osim ostalog Đondrić.

 

 

 

Direktor organizacije Specijalne olimpijade Srbije, Aleksandar Stanojević kaže da je sport za decu sa posebnim potrebama, danas zauzima bolje mesto nego pre nekoliko godina. Mnogo se radi na edukaciji, podizanju svesti koliko je važno podržavati decu sa posebni potrebama. Ne možemo reći da nas resorno ministarstvo ne podržava, jer je svaka medalja dočekana i pozdravljena od nadležnih, iako možda medijski nije bilo dovoljno propraćeno, istakao je Stanojević.

 

 

Osim Čačana, na današnjem takmičenju učestvovali su i gosti iz Kraljeva i Kruševca. Njih je pozdravio Vladimir Grbić, koji je na događaj kasnio sat i 15 minuta, proslavljeni svetski odbojaš i ambasador Specijalne olimpijade za odbojku. Grbić je istakao da jeste čast biti ambasador Specijalne olimpijade, ali ukoliko nema osmeha i radosti na dečijim licima, onda to nije vredno.

 

Najveća radost za mene jeste da vidim decu srećnu, jer treniraju. Njihova iskrenost i posvećenost, vraća me u detinjstvo kada sam zavoleo odbojku. Nisu važne medalje, jer su one bitne onoliko koliko sam sportista smatra da su važne. Važno je ovo, radost i osmeh na dečijim licima, istakao je osim ostalog Vanja Grbić.

Narednih dana, odbojka i Specijalna olimpijada biće promovisana i u Vranju, Pirot i drugim gradovima Srbije.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza