Naslovna  |  Vesti  |  Još pet dana za predaju izbornih lista
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 04. 2016. Srbija

Izvor: Agencije

Još pet dana za predaju izbornih lista

Strankama i udruženjima zainteresovanima da učestvuju na parlamentarnim izborima na raspolaganju je još pet dana za predaju izbornih lista, a do sada se za izbornu trku prijavilo 10 lista.

Stranke i udruženja imaju rok do 8. aprila u ponoć za predaju lista, piše u Rokovniku za vršenje izbornih radnji, u kome se navodi da je povlačenje izbornih lista moguće najkasnije do 12. aprila u ponoć.

RIK ima obavezu da najkasnije 13. aprila u ponoć utvrdi i objavi zbirnu izbornu listu u "Službenom glasniku".

Republička izborna komisija (RIK) je do sada proglasila 10 izbornih lista za predstojeće vanredne parlamentarne izbore.

Prva na glasačkom listiću biće lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", a druga "Za pravedniju Srbiju - Demokratska stranka (Nova, DSHV, Z ZS)", dok će treća biti "Ivica Dačića - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma".

Slediće "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka", a zatim i "Dveri-Demokratska stranka Srbije - Sanda Rašković Ivić-Boško Obradović", pa lista Saveza vojvođanskih Mađara.

Pod rednim brojem sedam biće lista "Boris Tadić-Čedomir Jovanović-Savez za bolju Srbiju-LDP-LSV-SDS", a zatim će ići "Muamer Zukorlić - Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka", "SDA Sandžaka-dr Sulejman Ugljanin" i lista "Za slobodnu Srbiju - Zavetnici - Milica Đurđević".

Izborne liste se proglašavaju u roku od 24 sata od prijema, ako ispunjavaju uslove, a do sada je odbijena jedna lista - "Složno za Srbiju-Narodni savez-Glišić Parović".

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza