Naslovna  |  Vesti  |  Privatizacija gotova do kraja mandata Vlade Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 11. 2016. Srbija

Izvor: Agencije

Privatizacija gotova do kraja mandata Vlade Srbije

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je u ponedeljak da se očekuje da proces privatizacije u Srbiji, koji obuhvata i 11 velikih strateških preduzeća, bude završen do kraja mandata ove vlade.

Radimo na tome i pregovaramo sa investitorima kako bismo modelom strateškog partnerstva ili nekim drugim rešili problem velikih preduzeća, poput RTB Bor i petrohemijskog kompleksa - naveo je ministar privrede.

 

Knežević je na predstavljanju "Bele knjige 2016" Saveta stranih investitora najavio i da će do sredine decembra vlada usvojiti predlog izmena Zakona o stečaju, koji će od nove godine biti u skupštinskoj proceduri.

 

Cilj izmena je da se skrati stečajni postupak i poboljša položaj Srbije na Doing business listi Svetske banke, ali i da se bolje zaštite poverioci. Kako kaže, stečajni postupci su u nekim slučajevima trajali i po 10 godina.

 

Knežević je najavio da će u narednih 15 dana radna grupa završiti nacrt izmena Zakona o stečaju koji će do sredine decembra biti usvojen na vladi, a od nove godine biće u skupštinskoj proceduri.

 

Kada je reč o reformi Privredne komore Srbije, Knežević je istakao da je po tome koliko komora sada pomaže razvoju prvirede i preduzetništva, ali i dovođenju investitora, napravljen ogroman iskorak. Po pitanju uvođenja obavezne članarine, Knežević je rekao da u PKS kažu da će skoro 75% članova biti oslobođeno plaćanja članarine, a da će za sve ostale članarina biti manja.

 

- Otvoreni smo za svaki razgovor i o tom pitanju - dodao je Knežević.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza