Naslovna  |  Vesti  |  Uhapšene 53 osobe zbog korupcije, budžet oštećen za 10 miliona evra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 03. 2017. Srbija

Izvor: RTS

Uhapšene 53 osobe zbog korupcije, budžet oštećen za 10 miliona evra

Policija je u opsežnoj akciji, usmerenoj na sprečavanje i suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, uhapsila 53 osobe i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 ljudi osumnjičenih za više različitih krivičnih dela, posebno u vezi sa zloupotrebama u državnim organima, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ministar Stefanović je rekao da se procenjuje da su ove osobe od 2005. godine do danas budžetima Republike Srbije, autonomne pokrajine Vojvodina, lokalnim samoupravama i drugim privrednim subjektima naneli štetu veću od 10 miliona evra.

 

Stefanović je precizirao da su među uhapšenima inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom preduzeću "Lasta" Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda "Zemun", kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorna lica javno-komunalnih preduzeća.

"Ova akcija je još jedan ozbiljan pokazatelj da je država odlučna da se obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko ko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlja može zaštiti od krivičnog gonjenja", poručio je Stefanović.

Nema komentara.

Ostavi komentar