Naslovna  |  Vesti  |  Đorđević: Izveštaj o nesreći u Kragujevcu predat tužiocu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 03. 2017. Beograd

Izvor: Agencije

Đorđević: Izveštaj o nesreći u Kragujevcu predat tužiocu

Izveštaj Komisije za utvrđivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja i odgovornosti, kao i izveštaj o vanrednom inspekcijskom nadzoru u Tehničko remontnom zavodu (TRZ) Kragujevac predstavljeni su danas ministru odbrane Zoranu Đorđeviću.

Direktor Inspektorata odbrane, general-major dr Goran Radovanović i predsednik komisije, brigadni general Mile Jelić detaljno su upoznali ministra odbrane sa sadržajima izveštaja. Ministar odbrane je izjavio da Ministarstvo odbrane u potpunosti sarađuje sa istražnim organima u vezi sa nesrećom u TRZ Kragujevac.

On je dodao da će Ministarstvo odbrane po nalogu tužilaštva izveštaje predati nadležnom tužiocu. Komisiju za utvrđivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja i odgovornosti, koju je formirao ministar odbrane, činili su stručnjaci za problematiku municije, naoružanja i eksplozivnih sredstava iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i Vojnotehničkog instituta.

U Kragujevcu su 28.februara u eksploziji u TRZ prilikom gašenja požara nastradali potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić, i civili Dejan Kovačević i Željko Nikolić.

Nema komentara.

Ostavi komentar