Naslovna  |  Vesti  |  Martinović: Najmanji broj nezaposlenih od 2000. godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 03. 2017. Srbija

Izvor: Agencije, B92

Martinović: Najmanji broj nezaposlenih od 2000. godine

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović kaže da se trenutno na evidenciji NSZ ima 696.000 nezaposlenih ljudi, što je najmanji broj nezaposlenih na evidenciji od 2000. godine do danas.

Smanjuje se broj nezaposlenih, trenutno je oko 7 odsto manje nezaposlenih nego prošle godine. To je najmanja stopa nezaposlenih poslednjih 10 godina - rekao je Martinović za RTS.

On je dodao da se nastavlja sa podsticajnim merama kako bi se broj nezaposlenih dodatno smanjio, te da će danas biti predstavljeni javni pozivi poslodavcima za dodelu subvencija.

Kako kaže početkom februara raspisano je 11 javnih poziva za poslodavce i nezaposlene, a najveći broj namenjen je privatnom sektoru, a jedan deo javnom sektoru.

- Mislimo da će ove mere rezultuirati stagnacijom stope nezaposlenosti, možda i obaranjem. Očekujemo da stopa nezaposlenosti do kraja godine bude 12 odsto - naglasio je Martinović.

Poslodavci se, pojašnjava on, najzainteresovaniji za program otvaranje novih radnih mesta gde se svako radno mesto, zavisno od razvijenosti opštine, stimuliše sa 150.000 do 300.000 dinara.

Za program samozapošljavanja konkurs traje do 10 aprila, dok svi ostali javni pozivi traju do karaj godine, odnosno dok ima sredstava.

Martinović kaže da veliku pažnju privlači i stručna praksa za mlade ljude.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza