Naslovna  |  Vesti  |  Izbori u Zaječaru, Kosjeriću, Vrbasu, Kovinu i Odžacima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 04. 2017. Srbija

Izvor: RTS

Izbori u Zaječaru, Kosjeriću, Vrbasu, Kovinu i Odžacima

Lokalni izbori za odbornike Skupštine grada Zaječara i skupština opština Vrbas, Odžaci, Kovin i Kosjerić. U Kovinu i Kosjeriću izbori su redovni, dok su izbori u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima vanredni.

Lokalne izbore u tim opštinama raspisala je 27. februara predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Izbori u pet lokalnih samouprava su u nadležnosti organa za sprovođenje izbora, na osnovu odredaba Zakona o lokalnim izborima.

U Zaječaru pravo glasa ima 53.288 građana, a na izborima učestvuje devet izbornih lista.

CRTA posmatračka misija "Građani na straži" najavila je da će posmatrati lokalne izbore u tom gradu, i da će njihovi posmatrači biti raspoređeni na svih 69 biračkih mesta, dok će mobilni timovi pratiti izborni dan van biračkih mesta.

Kako je saopšteno, posmatrači će na biračkim mestima biti od početka priprema za otvaranje biračkih mesta, pa sve dok članovi biračkih odbora ne objave rezultate izbora za posmatrano biračko mesto, čime će se obezbediti sveobuhvatan uvid u dešavanja na biračkim mestima tokom izbornog dana.

Na lokalnim izborima u Kosjeriću učestvovuje takođe devet izbornih lista sa ukupno 224 kandidata za odbornike, rekao je predsednik Opštinske Izborne komisije Boško Kostić.

Za 27 odbornika se glasa na 29 biračkih mesta, a ukupno upisanih u birački spisak je 9.771 građanin.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza