Naslovna  |  Vesti  |  Mrkonjić: Neću se poozvati na poslanički imunitet
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 11. 2017.

Izvor: Danas

Mrkonjić: Neću se poozvati na poslanički imunitet

"Nisam odgovoran za eventualne propuste u radovima na deonici puta od Uba do Lajkjovca na Koridoru 11. Zna se ko je za šta odgovoran. Ja sam kao ministar bio odgovoran za strateške odluke. Za to sam spreman da odgovaram, prenosi list Danas.

Ministarstvo ne gradi, ono organizuje posao i obavlja upravni nadzor, a preduzeća su ta koja grade. To je izmišljen problem”, rekao je na konferenciji za novinare bivši ministar infratsrukture Milutin Mrkonjić, navodeći da  se neće pozvati na poslanički imunitet u eventaulnom sudskom postupku, mada je, kako je rekao  lično  očekivao orden za sve ono što je do sada uradio .

On je naveo da nije video krivičnu prijavu koje je  Ministarstvo građevinastva i saobraćaja podnelo Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv njega i još 14 odgovornih osoba , i da ne zna ko je pisao prijavu protiv njega .

“Onaj ko je to uradio ne zna ništa . MInistarstvo ne piše prijave  već pojedinac , možda ministarka Zorana Mihajlović. Ali nije fer da ja sa njom ratujem “, rekao je Mrkonjić ,podsećajući da je  2000. godine, posle obnove zemlje , imao pedesetak takvih prijhava ali da su sve te prijave odbačene .

Podsetio je da je dobio tri ordena , ali da je to tada imalo političku dimenziju.

”Ja osećam da i ovo ima neku politiku u sebi, ali  neka traže odgovornost tamo gde treba da je traže, rekao je Mrkonjić i složio se da treba da odgovara onaj ko je odgovoran za propuste ,ako oni budu utvrđeni .

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza