Naslovna  |  Vesti  |  Na Divčibarama niče luksuzni hotel sa 80 soba
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 01. 2018.

Izvor: Novosti

Na Divčibarama niče luksuzni hotel sa 80 soba

Ministar trgovine Rasim Ljajić radnu 2018. godinu počeo je obilaskom Divčibara, gde je najavio nova ulaganja, uz izgradnju kompleksa braće Jovana i Miloša Teodosića.

Naime, tim Ministarstva krenuo je u obilazak glavnih turističkih centara Srbije sa ciljem da čuje kakvi su im planovi i da li postoje konkretni projekti za poboljšanje turističke infrastrukture.

Počevši od vodeće turističke destinacije valjevskog kraja, Ljajić je rekao da Vlada Srbije ima ozbiljne planove za Divčibare, kako bi one postale celogodišnja turistička destinacija.

- Divčibare su četvrti planinski turistički centar Srbije, posle Kopaonika, Zlatibora i Tare, kao takve spadaju u jedan od potencijalno važnih turističkih centara, ali nažalost trenutno u ovom trenutku nisu destinacija koja doprinosi rastu turističkog prometa. Zato su potrebna nova ulaganja države, pre svega u infrastrukturu, i dobro je to što će se nastaviti sa rešavanjem problema kanalizacije, kao i izgradnja fabrike za prečišćavanje vode. Treba da iskoristimo dolazak braće Miloša i Jovana Teodosića i izgradnju velikog turističkog kompleksa - hotela, sportskih terena, velnes i spa centra. To je nešto što je nedostajalo Divčibarama, i mi moramo da pratimo tu investiciju, pre svega izgradnjom prateće infrastrukture - poručio je Ljajić, najavivši da će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansirati izgradnju turističkog info centra na Divčibarama.

Inače, kamp Breza na Divčibarama prodat je preduzeću "Sport agent", čiji su vlasnici Jovan i Miloš Teodosić. Na mestu sadašnjeg kampa "Breza" biće izgrađen hotel sa minimum 80 soba, sa pratećim sadržajima, kongresnom salom, fitnes centrom, bazenom, restoranom sa kuhinjom, kafeom, prodavnicom i ekonomskim i programskim sadržajima.

Pored hotela, novi kupac preuzeo bi obavezu izgradnje zatvorene sportske sale sa pomoćnim sadržajima u suterenu - ambulantom, svlačionicom i sanitarnim blokom. Uz postojeću salu, kupac će imati obavezu i da izgradi unutrašnje saobraćajnice sa parking prostorom od minimum 37 mesta, ali i otvorene sportske terene za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Tokom prošle godine na Divčibarama je boravilo ukupno 45.000 gostiju, što je porast za oko 27 odsto.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza